Установилото се трайно горещо и предимно сухо време в по-голямата част от страната ще се задържи до края на месеца, а с голяма вероятност и в началото на септември.

Днес ще бъде слънчево, сухо и горещо. В източната половина на страната ще бъде и доста ветровито, с умерен, на места и временно силен вятър от североизток и изток.

Дневните температури ще достигнат 31 до 36 градуса, като в западната част на Дунавската равнина и на югозапад под Кресненското дефиле са възможни и стойности до около 37 градуса.

Утре температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса. Ще бъде по-често слънчево, но в източните райони и в планините на запад на места ще има слоести облаци. Вероятността за валеж е малка. Ще остане и ветровито със слаб и умерен вятър от изток.

В събота облачността ще бъде променлива. Вятърът от изток, предимно слаб, ще продължи да духа в по-голямата част от страната. температурите ще останат почти без промяна, от 29 до около 34 градуса: с източния вятър над страната ще проникват, макар символично, но малко по-малко горещи въздушни маси.

Привечер срещу неделя над централните западни райони, както и планините в Западна България на места е възможно да превали и прегърми. Подобни явления са вероятни и за района на София. Явленията ще отшумяват през втората половина на нощта.

В неделя отново ще бъде слънчево, сухо и горещо, с температури от 31 до 36 градуса. Гръмотевична дейност и локални краткотрайни превалявания са възможни над крайните югозападни райони.

Новата седмица няма да предложи съществена промяна на времето. Ще остане горещо и сухо, с температури след обяд най-често от 30 до 35 градуса.