Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се до значителна около и след обяд. Краткотраен дъжд ще превали в западните и в крайните североизточни райони на страната.

Дневните температури ще достигнат 25 до около 31 градуса.

През нощта ще продължи да превалява на места в западните и южни райони, както и по Южното Черноморие. Минималните температури утре ще са от 12 до 18 градуса.

В съботния ден преди обяд ще има превалявания с гръмотевици в западната и южна половина на страната, а след обяд - на места на изток. Ще духа до умерен вятър от север, в западната част на Дунавската равнина - от изток.

Температурите ще бъдат от около 20 градуса по високите котловини на запад до 30-31 в източната половина на страната.

Привечер и преди полунощ срещу неделя явленията ще стихват навсякъде.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде умерен, в Дунавската равнина - временно силен. Облачността ще бъде променлива, преди обяд - значителна, а привечер от запад ще намалява. Краткотрайни превалявания са възможни само в Североизточна България и Северното Черноморие.

Температурите ще останат без промяна, предимно от около 25 до 30 градуса на повечето места.

В планините през двата почивни дни ще бъде хладно, а в събота - и дъждовно. На 1200 метра надморска височина температурите в събота ще са до около 12-13 градуса, а по най-високите върхове е възможно дъждът да преминава временно в мокър сняг.  В неделя ще се повишат и ще са до 16-18 градуса на 1200 метра.

В понеделник ще бъде предимно слънчево и без валежи, но доста ветровито. Минималните температури ще бъдат от около 10 градуса по високите полета до 17 във ветровитите части на низините.

След обяд стойностите ще достигнат 26 до 31 градуса.

Предимно слънчево и почти без валежи в по-голямата част от страната, ще остане времето във вторник и сряда. Температурите ще се повишат с градус-два и ще бъдат около 30 градуса.

От четвъртък ще започне по-съществено повишение и според предварителните прогнози, предстои продължителен период на горещо време, с температури над 35 градуса, в някои райони и до около 40.

 

 

 

 

ИЗБРАНО