Днес ще се развива купеста облачност и  на места в следобедните часове ще превали и прегърми.

По-съществени ще бъдат явленията привечер на места в западната половина на Дунавската равнина, Родопите и крайните североизточни райони. В Източна България ще духа слаб вятър от югоизток.

Ще бъде топло, с максимални температури от 24 до 29 градуса.

До около полунощ на места в страната все още са възможни краткотрайни валежи с гръмотевици, но тези явления няма да бъдат съществени. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат между 11 и 16 градуса. Утре ще има променлива облачност. 

Преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд на много места в западните и централни райони ще превали и прегърми. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има и във вечерните часове утре до около полунощ.  

 

Ще духа слаб източен вятър. Температурите ще бъдат от 23 до 28 градуса в повечето места.

 В Европа е топло във Испания и Португалия, а в Атина вече е лято с минимална температура над 20 градуса и дневна около 32. В северозападните райони, обаче,е облачно и хладно, с превалявания от дъжд и температури до около и под 20 градуса през деня. Повече слънце и нормални температури има в централните части на континента, а краткотрайни валежи — на Балканите.

В нашата страна в четвъртък неустойчиво ще бъде в западната половина на страната. Там на много места в следобедните часове ще прегърми и превали. Възможни са локални градушки. На изток ще остане почти без валежи. Температурите сутрин ще са от 11 до 16, а след обяд от 22 до 28 градуса, по-високи в източната половина на страната.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от около 20 до 26 градуса. Неустойчиво ще бъде времето в централните райони и на изток, като по-добри условия за гръмотевични бури има в югоизточната част на страната. Там ще има  и локални градушки.

В събота атмосферата ще бъде по-стабилна. Краткотрайни валежи са възможни само на отделни места в планините и североизточните райони. Дневните температури ще бъдат от 20 до 25 градуса.