След краткия студен период, днес по-бавно, а от утре по-осезаемо, ще започне затопляне.

Днес ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Почти без валежи. Ще духа слаб до умерен западен вятър.

Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса.

През нощта облачността от северозапад ще се увеличава и до сутринта над по-голямата част от страната ще бъде значителна. Ще остане почти без валежи, само на отделни места в Предбалкана и по Южното Черноморие е възможно да превали съвсем слабо.

Минималните температури вече ще са по-високи от тези от последните няколко дни и ще бъдат от минус 7 до минус 1 градуса.

В Дунавската равнина ще духа западен вятър.

През деня облачността ще бъде променлива, често значителна, но без валежи. Дневните температури ще са от 3 до 8 градуса.

В Европа зимата отстъпва. В западните части ще се затопля, макар да остава облачно и с превалявания вече от дъжд. По-слабо ще се затопля както в централните части на континента, така и на Балканите.

Студено, с температури до минус 15 градуса остава в източните части на континента.

Затоплянето у нас ще продължи и в следващите дни. В четвъртък минималните температури ще бъдат около и малко под нулата, а дневните от 5 до 10-11 градуса.

В петък и събота в източните райони дневните стойности ще достигнат 12-15 градуса. Малко по-ниски ще остават в западната половина на страната, където на места в низините ще има мъгли и ниски облаци.

Топло за януари ще остане и в неделя, но привечер  и през нощта срещу понеделник от запад ще започнат превалявания от дъжд.

В понеделник дневните температури ще се понижат с няколко градуса, но ще останат над обичайните за януари.