Днес ще бъде облачно. На много места в страната ще вали дъжд, като в централните райони около Стара планина валежите ще бъдат значителни. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Дневните температури ще са от 11-12 градуса на запад до около 15-16 в крайните североизточни райони.

През тази нощ ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни над централните  и част от източните райони. В Източна България ще духа слаб вятър от северозапад.

Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Утре денят ще започне с облачно време, но в следобедните часове на места на север и в Тракия облачността ще се разкъсва. Ще превалява на много места, като в следобедните часове не е изключено и да прегърми. В Северозападна България ще се появи вятър от запад-северозапад.

Температурите след обяд ще достигнат 12 до 17 градуса, по-високи в Дунавската равнина и крайните югозападни райони.

В четвъртък в началото на деня облачността ще бъде значителна, но  след обяд тя ще се разкъсва и намалява от северозапад. Главно в южните и източни части отново на много места ще превали краткотрайно.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните ще се повишат и ще достигнат 14 до 19-20 градуса.

В петък съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните от 14 до 19 градуса. Облачността ще бъде променлива, а около и след обяд отново ще има места с краткотрайни валежи.

В събота температурите слабо ще се понижат, а в неделя отново ще се затопли и дневните стойности ще доближат 15-20 градуса. Ще остава частично неустойчиво и около и след обяд на много места ще превали и прегърми.

В понеделник краткотрайни валежи с гръмотевици ще има главно над и около планините на западната половина на страната. Дневните температури ще се повишат още малко и в много райони в низините ще достигнат 21-23 градуса.