Днес ще остане облачно, в голяма част от страната - и дъждовно. Слаби и в процес на спиране ще бъдат валежите в западните райони, а след обяд и привечер преваляванията ще отслабват и спират от запад на изток.

През нощта облачността ще бъде променлива, а валежите ще спрат навсякъде

Утре минималните температури ще са от около нула до 5-6 градуса.

През деня в планините и полупланинските райони ще бъде слънчево, с повече облаци над западните части на страната. В низините ще се задържат мъгли и ниски облаци.

Температурите ще бъдат от 9 до 14 градуса.

В четвъртък ще се появи слаб южен вятър и в хълмистите места и планините ще се затопли още - минималните температури в повечето места ще са от 3 до 8 градуса, само в отделни котловини и ниски места до около нулата. 

През деня стойностите ще достигнат 11 до 16 градуса, все още малко по-ниски в местата с мъгли и ниски облаци. 

В планините облачността ще бъде променлива, предимно висока и средна, ще има и слънце.

В петък вятърът ще се ориентира от запад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Мъглите ще се разсеят, а през страната ще премине атмосферен фронт. По него от запад на изток ще превали, на места е възможно да прегърми.

Температурите ще бъдат високи за последните дни на календарната есен - от 11 до 16 градуса, а в западната част на Дунавската равнина - до около 17, 18 градуса.

В събота облачността ще бъде променлива. Слаби превалявания ще има в югозападните райони. Минималните температури ще останат без съществена промяна - от около нула градуса в котловините на Западна България до 6-8 в низините и местата с вятър. 

През деня стойностите слабо ще се понижат спрямо тези от петък: от 9 до 14 градуса. Ще духа слаб, до умерен западен вятър.

В неделя вятърът от запад ще отслабва и стихва, а през деня ще се ориентира от изток и североизток, слаб. Облачността ще намалее до незначителна. Минималните температури ще се понижат и ще са от около нула до 5 градуса. Дневните ще бъдат в интервала от 4 до 10 градуса.