В следващите няколко дни ни предстои спокойно есенно време, с температури, близки до нормалните за периода, утринни мъгли и облаци, но и слънце на много места в следобедните часове.

Днес  над по-голямата част от страната ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Повече облаци ще има над северозападните райони, а мъгли и ниски облаци - на места в затворените котловини на запад.

В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от изток. Дневните температури ще достигнат 8 до 12 градуса.

През нощта над източната половина на страната ще бъде ясно, а над западните райони ще има висока облачност. Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 1 до плюс 3-4 градуса, малко по-високи по морския бряг.

През деня ще бъде слънчево, с повече висока облачност над Западна България. В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток и изток. Дневните температури ще достигнат 8 до 13 градуса.

В Европа утре почти никъде термометрите няма да достигнат 20 градуса. Изключение ще бъде само Рим, където максималната стойност ще достигне 21 градуса.

Температурите в останалата част на континента ще бъдат около и малко над обичайните за съответните места.

У нас до края на седмицата съществена промяна на времето няма да настъпи. Минималните температури най-често ще бъдат от около нула до 4-5 градуса, а дневните слабо ще се повишат и по високите места в низините и ниските планински части ще са от около 9-10 до 15 градуса.

Ще има и слънце, но в низините ще се задържат мъгли и ниски облаци и там температурите ще остават малко по-ниски.

Ново застудяване ще започне в началото на следващата седмица, когато ще усетим и близостта на зимата.