Циклонален вихър, който е добре изразен във височина и в момента е над Италия, Адриатика и Хърватия, ще развали отчасти времето и у нас през следващите дни. Влиянието му ще бъде по-изразено на запад и югозапад.

Ще остане топло, но главно в западната част на страната ще има места с краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Днес ще бъде слънчево, с повече облаци в западните райони. До вечерта ще остане почти без валежи. Топло, в низините - горещо, с температури след обяд от 31 до 36 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток.

Тази нощ в по-голямата част от страната ще бъде ясно или с висока облачност. Повече облаци ще има в крайните западни райони и там на отделни места ще превали и прегърми. Ще се усили вятърът от изток, особено в Дунавската равнина и по морето.

Минималните температури утре сутрин ще са от 13 до 18 градуса, по морето до 20-21.

Утре в по-голямата част от страната ще бъде слънчево или с незначителна средна и висока облачност, но на запад, най-вече в Рила, Родопите и Пирин ще има гръмотевични бури.

Ще бъде доста ветровито, с умерен, на моменти и силен вятър от изток. Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса.

По морето ще бъде слънчево, но ще има и по-силно от обичайното вълнение, така че бъдете внимателни!

В Европа температурите в повечето места са комфортни, летни, без прекалени горещини, освен в Mадрид, където температурата ще достигне 38 градуса. Затопля се и на изток, а само в централните части ще има повече облаци, а на места и дъжд.

В четвъртък температурите ще останат без съществена промяна. Ще бъде предимно слънчево, с вероятност за краткотрайни превалявания само в планините на Западна България. Остава доста ветровито, с умерен, в Източна и Северна България на моменти силен източен вятър.

Нестабилно ще бъде времето в петък над западните и централни райони. Там на повече места ще превали и прегърми, възможни са гръмотевични бури и локални градушки. Температурите ще бъдат от 29 до 34 градуса, в местата с по-интензивни валежи и по високите котловини - малко по-ниски.

В събота, неделя и в началото на следващата седмица ще остане слънчево, с развитие на купеста облачност, но вероятност за кратки превалявания има само на отделни места, предимно в планините.

Температурите ще бъдат високи, около и малко над обичайните за периода - от 29 до 34, 35 градуса, освен в неделния ден, когато ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В източната половина на страната през уикенда ще остане ветровито, като вятърът ще се ориентира от североизток.