Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 31 до 36 градуса.

Ще духа слаб вятър от изток и североизток.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще се повишат още и ще бъдат в интервала от 34 до 38 градуса, но на места са възможни и малко по-високи стойности. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток.

Във вторник ще бъде най-горещо, с температури от 34 до 39 градуса в повечето места. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места около планините на запад е възможно да превали и прегърми.

В сряда около обяд отначало над северозападните райони вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще остане горещо, с преобладаващи максимални температури от 32 до 38 градуса. 

След обяд  и привечер на места над западните райони ще превали и прегърми. не са изключени и локални градушки.

В четвъртък ще бъде значително по-хладно, с температури от около 27 до 33 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Около и след обяд на места в западната половина на страната и около планините ще превали и прегърми.

Вечерта и около полунощ ще превали и прегърми и на места в източните и южни райони. Повече подробности за интензитета и разпределението на тези явления очаквайте в следващите дни.

В петък температурите ще останат в рамките на близките до обичайните 28 до 33 градуса. Ще духа слаб североизточен вятър.  Краткотрайни валежи и гръмотевици са възможни на места около планините на юг и югозапад.

В събота и неделя ще се развива купеста облачност, но в повечето места ще остане без валежи. Температурите отново ще се повишат, но вече няма да достигат екстремните стойности от последните месец и половина и ще са най-често от 29-30 до около 34, 35 градуса.