Мнозина си задават въпроса докога ще продължи хладното пролетно време. Отговорът е: още няколко дни. Температурите ще се повишават съвсем слабо до края на седмицата, а по-значително затопляне до пролетни стойности - преди Великден.

До края на деня днес облачността ще остане значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления след обяд на север. Ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Слаби превалявания от дъжд и сняг ще има само на места в планините на Югозападна България.

Дневните температури ще достигнат 8 до 14 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна на места на запад и  север. В Дунавската равнина ще бъде ветровито. Почти без валежи. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около минус 2, минус 3 по високите котловини до 3-4 градуса в местата с облаци и вятър.

Утре през деня облачността ще бъде по-често значителна, но слаби превалявания ще има само на изолирани места в планинските райони. Дневните температури ще бъдат без съществена промяна, от 9 до 13-14 градуса.

В събота вятърът временно ще стихне. Минималните температури ще останат без съществена промяна - от около и малко под нулата по високите полета до 5 градуса. През деня облачността ще се увеличава от запад и на много места в западните райони и планините ще превали краткотрайно, като на места не са изключени и гръмотевици. Дневните температури слабо ще се повишат и в повечето райони ще бъдат от 10 до 15 градуса.

В неделния ден облачността ще остане предимно значителна. Краткотрайни превалявания ще има на места в западните райони и около планините. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните от 11 до 16.

Ще духа слаб източен вятър.

Новата седмица ще започне с предимно облачно време и минимални температури от 2 до 7. Дневните стойности ще са без съществена промяна, от около 10-12 градуса на юг до 15-16 по поречието на Дунав. На много места ще превали краткотрайно, но валежите по правило няма да бъдат съществени.

Ще духа слаб вятър от северната четвърт.

Според предварителните прогнози, във вторник над централните и източни райони ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, а на запад ще има по-значителни разкъсвания на облачността. Минималните температури ще бъдат без промяна, а дневните - от 9-12 на изток до 16-17 на места в западната част на страната.

Според сценариите на моделите към момента, дългоочакваното по-съществено затопляне може да очакваме към средата на седмицата, в навечерието на Великденските празници: дневните стойности на много места ще бъдат около и над 15 градуса, а ще има и такива с близки до 20 градуса.