Днес над източната половина от страната ще бъде слънчево или с временни увеличения на облачността. В западните райони ще има повече облаци и на места ще превали и прегърми. Вероятност за валеж има и в София.

Дневните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, малко по-ниски, до около 27, по високите котловини на запад. Ще духа слаб вятър от изток и североизток.

През нощта над западните райони ще има повече облаци и на отделни места е възможно да превали и прегърми.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 13 до 18 градуса.

По поречието на Дунав и в източните райони ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток и североизток.

Утре през деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури в страната ще са от 30 до 34, 35 градуса, в западните котловини и по морския бряг до около 27-29.

Вероятност за краткотрайни превалявания има само в крайните югозападни райони.

Ще остане доста ветровито, с умерен и временно силен източен вятър.

Слънчево, но ветровито и с високи вълни ще бъде по морето.

В Европа е топло, в повечето места — предимно слънчево. В югозападните и западни части започва поредна гореща вълна и в Мадрид максималната температура ще достигне 40 градуса. Топло ще бъде и в Париж, но и в Лондон, където ще бъде 30 градуса.

В петък на повече места в западните и централни райони ще превали и прегърми. Ще бъде ветровито, с умерен, в източните райони - временно силен вятър от изток и североизток. Температурите ще останат от около 26, 27 в местата с валежи на запад до 35 градуса в източната половина на страната.

В събота в западните и югозападни части ще бъде все още неустойчиво, а в неделя ще бъде слънчево, с купеста облачност около и след обяд, но валежи ще има само в планините на Югозападна България. 

Температурите в неделния ден слабо ще се понижат и ще бъдат от 27 до 33 градуса.