Топлото време приключва утре и в неделя, но и през следващата седмица ще има места и дни с повече слънце.

Днес облачността ще бъде променлива, предимно висока и средна.

Дневните температури ще достигнат 18 до 23 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад.

През тази нощ облачността от запад ще се увеличава, но над повечето райони все още ще бъде средна и висока.

Ще се появи вятър от запад-северозапад, който в Дунавската равнина сутринта ще бъде до умерен. Минималните температури ще са от 7 до 14 градуса.

Утре, събота, облачността ще става по-ниска и ще се вплътнява и привечер от запад ще започнат превалявания от дъжд.

Утре все още ще бъде топло за края на октомври, с максимални температури от 18 до 22 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина — временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух.

През нощта срещу неделя дъжд ще завали в западните и централни райони, а до сутринта в неделя и над източните, но от запад валежите бързо ще спират и до обяд в неделя ще спрат навсякъде, последно — по Черноморието и в крайните южни райони.

Минималните температури в неделя ще са от 5 до 10 градуса.

През деня облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява до незначителна, а вятърът постепенно ще стихва в по-голямата част от страната, освен на югоизток, където ще бъде слаб до умерен, от северна посока. Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса.

В понеделник сутрин температурите ще бъдат от около минус 1 до плюс 4-5 градуса и на много места ще се образуват слани, ще има и места с мъгли и ниски облаци. В Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър.

През деня ще бъде слънчево, с повече облаци над крайните югозападни райони. Дневните температури ще останат от 8 до 14 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето във вторник и сряда. Минималните температури ще са най-често от около 1 до 5 градуса, а дневните от 9 до 14. В утринните часове в ниските места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгли.

Към четвъртък ще започне бавно повишение на температурите, но сутрин ще има и повече мъста с мъгли и ниски облаци.