Днес над много райони на страната ще остане облачно и мъгливо. Не са изключени и съвсем слаби подинверсионни превалявания от снежни зърна и кристали. Температурите в низините ще бъдат от 2 до 7 градуса, в източните райони до около 9.

През нощта от запад облачността ще се увеличава и утре сутрин в Западна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат от около нула до плюс 5 градуса и на места в котловините не са изключени слаби поледици. Бъдете внимателни.

Утре ще бъде облачно. В Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър и мъглите там ще се разсеят. През деня слаб дъжд ще превали в районите около Стара планина и Югозападна България. Максималните температури ще се повишат малко и ще бъдат от 5 до 9 градуса. 

В неделя облачността ще бъде променлива, след обяд в Северна България намаляваща до незначителна, почти без валежи. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 6 до 11, 12 градуса. Ще продължи да духа слаб западен вятър. 

В понеделник вятърът ще спре и минималните температури ще се понижат, като ще са от около минус 2, минус 3 до плюс 2 градуса. Дневните стойности ще бъдат от 6 до 11, 12 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци в Северозападна България, а в източните райони ще се появи слаб южен вятър.

Във вторник през страната ще премине атмосферно смущение, изразено с усилване на вятъра и слабо понижение на температурите. В низините на места ще превали слаб дъжд, а по високите полета - дъжд и мокър сняг, но съществена снежна покривка няма да се образува.

Дневните температури във вторник ще бъдат от 7 до 13 градуса.

В сряда вятърът ще стихне и в част от низините ще се образуват мъгли. Температурите ще се понижат, като минималните ще са от минус 3 до 3, а дневните - от 2,3 до 9 градуса.