Днес облачността ще бъде значителна. Валежите ще спрат почти навсякъде, а слаби превалявания все още са възможни по Черноморието и около планините.

Ще духа до умерен североизточен вятър. Температурите ще започнат бавно да се повишавати ще бъдат от 2 до 7 градуса, в Дунавската равнина на места до около 8, а в Софийско и Пернишко - малко по-ниски, до 1-2 градуса.

През нощта в Дунавската равнина и източните райони все още ще духа до умерен вятър от изток и североизток. Облачността ще бъде значителна. Температурите ще се повишат и минималните ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса. 

През деня над западните и централни райони ще остане предимно облачно. Разкъсвания и намаления на облачността до слънчево време ще има над Източна България. Температурите ще са в широки граници: от 5-6 градуса в котловините със снежна покривка на запад до 13-14 в източните части на Горнотракийската низина и Добруджа, където ще има повече слънце.

Ще остане ветровито, с до умерен вятър от изток.

В петък облачността ще бъде променлива, по-значителна над южната и югозападна част на страната. Минималните температури вече почти навсякъде ще бъдат положителни - от около нула до 5-6 градуса. 

През деня температурите в низините ще бъдат от 10 до 15 градуса, а отново малко по-ниски ще бъдат те във високите западни полета, включително в района на София. В Дунавската равнина все още ще духа до умерен източен вятър.

През нощта срещу събота и в съботния ден ще започнат превалявания от дъжд, предимно слаби, над Южна България. Облачността над страната ще бъде значителна, а температурите ще останат от 1 до 6-7 сутринта и от 10 до 15 градуса след обяд, малко по-високи по поречието на Дунав.

Вятърът ще бъде слаб, от север.

В неделя ще има значителна облачност, а слаби краткотрайни валежи от дъжд са възможни в западните райони и планините на Южна България. Вятърът ще бъде слаб, от север. Максималните температури ще останат почти без промяна, а в крайните северни райони ще се повишат още малко и ще достигнат 15-17 градуса.

Най-топло ще бъде в понеделник, когато облачността ще бъде променлива, а температурите в цялата страна ще бъдат от 14 до 19 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад.