Седмицата започва с по-хладно време, но от утре температурите в западната половина на страната ще се повишат. На изток ще остане хладно.

Днес облачността ще бъде променлива. Около и след обяд на отделни места ще превали краткотрайно, възможни са  и  гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса в повечето места.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България - северен.

През нощта краткотрайните превалявания ще отслабват и спират в по-голямата част от страната, освен в отделни места по Черноморието и в Добруджа. Минималните температури утре сутрин ще са от  6-7 до 11 градуса.

През деня ще има средна и висока облачност,а над източната половина на страната и купеста и купесто-дъждовна. Краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има в източната половина на страната, докато на запад ще остава почти без валежи. 

След днешния по-хладен ден, утре над западните райони температурите ще се повишат и ще бъдат от 22 до 26 градуса. В Източна България ще остава доста по-хладно и на много места температурите няма да превишат 20 градуса. 

В по-голямата част от Европа е слънчево, с летни температури около 30 градуса. Краткотрайни валежи с гръмотевици има на места в източните райони на континента. 

По-хладно е около Черноморския басейн, където ще превалява краткотрайно, а температурите ще бъдат около и малко над 20 градуса.

В сряда над западната половина на страната ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и краткотрайни превалявания след обяд предимно над и около планините. На изток ще превали и прегърми на повече места.

Минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, а дневните ще са в по-широк интервал: от 22-23 в Източна България до 30-31 градуса в западната част на Дунавската равнина.

В района на София са възможни локални превалявания с гръмотевици, а дневните температури ще достигнат 24-25 градуса.

В четвъртък дневните температури ще са от 25 до 30 градуса, а краткотрайни валежи ще има на места в планинте на Югозападна България и в североизточните райони.

В петък ще превали и прегърми на повече места в страната, а дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

В неделя краткотрайни валежи ще има на по-малко места, а дневните температури ще се повишат.