Студеният няколкодневен период приключва и предстоят дни с по-високи от обичайните за януари температури.

Днес преди обяд облачността ще бъде значителна, а в следобедните часове от запад на изток ще се разкъсва и намалява.

Ще духа слаб вятър от запад, който постепенно ще се ориентира от югозапад и с него ще продължи преносът на по-топли въздушни маси над страната. Дневните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса.

Нощта ще започне с почти ясно време, но след полунощ от югозапад ще започне увеличение на облачността. 

Ще духа слаб вятър от юг и югозапад и утре минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса. 

През деня облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Ще духа слаб, на места в източните райони до умерен южен вятър. 

Температурите ще бъдат от 3 до 9 градуса. 

В централната и западна част на Европа температурите ще се повишават и вече навсякъде ще бъдат положителни, а дневните ще достигат и 10-15 градуса. В западните райони на континента ще превалява дъжд, а повече слънце ще има в Атина.

 Зимно остава все още само на изток — в Киев и Москва.

В петък облачността ще бъде променлива, често значителна, без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните от 7 до 13 градуса, по-ниски в северозападните райони, защитени от южен вятър.

Вятърът ще бъде слаб, в източните райони и северно от планините - до умерен, от юг и югозапад.

Съботният ден ще бъде с много по-високи от обичайните за януари температури. Минималните ще бъдат от 1 до 6, в източните райони и по морето до 8-9 градуса, а дневните - от 10 до 15 градуса, по-ниски, до 5-7 градуса в западните и северозападни райони.

В Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен южен вятър.

Облачността ще бъде значителна, а привечер и през нощта срещу неделя от запад на изток ще превали дъжд.

В неделя вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и температурите в почти цялата страна ще бъдат високи - от 10 до 15 градуса.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад и отново ще има превалявания от дъжд. температурите в западните и централни райони ще се понижат с няколко градуса.