Пролетта се завръща. От днес вече няма да вали никъде в страната, но по-чувствително затопляне ще настъпи в средата на седмицата.

Днес над Северна България ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над южната половина на страната, но и там ще остане почти без валежи.

Ще духа до умерен източен вятър. Дневните температури ще са от около 8 градуса до 13-14 в северните райони по поречието на Дунав, заради повечето слънце там.

През нощта ще бъде почти ясно. В Дунавската равнина и източните райони все още ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат от около минус 5 до плюс 1-2 градуса.

Във вторник все още ще бъде ветровито, но слънчево. В източните райони вятърът от североизток ще бъде до умерен. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 10 до 15 градуса, все още с градус-два по-ниски по високите западни котловини.

В сряда сутрин остава вероятността за слани и отрицателни температури. Минималните стойности ще са от около минус 3, минус 4 до плюс 1-2 градуса. През деня затоплянето ще продължи и на фона на предимно слънчево време, дневните стойности ще са от 12 до 17, 18 градуса, за София  до 10-12 градуса.

Слънчево ще бъде в четвъртък. Минималните температури ще са от около нулата до 5 градуса, а дневните - от 14 до 19 градуса.

В петък минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 2 до 7 градуса, а дневните - от 17 до 22, 23 градуса. Ще остане слънчево или  с незначителна висока облачност.

В събота и неделя ще остане топло. Минималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса. През деня ще се развива купеста облачност и  на места в планинските райони  е възможно да превали краткотраен дъжд.

Максималните температури ще останат в интервала от 17 до 21, 22 градуса.