В следващите няколко дни отново ни очаква динамично и променливо време.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността и почти тихо. Температурите ще са от 13 до 19 градуса.

През нощта повече облаци ще има над северозападната половина на страната. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 2 до 8 градуса.

Утре облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления на места в южните райони. На отделни места ще превали слаб дъжд. Температурите ще бъдат от 18 до 22 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад  и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина временно силен. 

В по-голямата част от континента, макар че температурите слабо ще се понижат, ще бъде слънчево.

Дъжд ще има само на места в крайните западни райони, както и на изток.

У нас в събота ще остане сравнително топло, но със променлива, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Минималните температури ще бъдат от 4 до 9, а дневните от 15 до 20 градуса.

В неделя отново на много места ще превали и прегърми. От северозапад ще прониква по-студен въздух и в северозападните райони ще бъде по-хладно, до около десетина градуса. На юг температурите все още ще бъдат до 18-19 градуса. Облачността ще бъде значителна. ще превали дъжд, по високите части на планините - сняг, а валежите в централните части и на североизток отново ще бъдат придружени от гръмотевици.

В източната половина на страната ще духа до умерен североизточен вятър.

В понеделник, с изключение на югоизточните райони, ще бъде по-хладно. Ще бъде облачно, с разкъсвания и намаления на облачността над крайните южни райони. Ще духа слаб северозападен вятър, а на югоизток - умерен и силен от югозапад. Температурите ще са от около 7-8 на запад  и  северозапад до 19-20 в югоизточните части.

Ще превали дъжд, по високите места и мокър сняг, но от запад преваляванията ще спират.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, с температури от 13 до 18 градуса.