През тази седмица ни очаква доста променливо време, със слънчеви и топли дни, но и такива с по-ниски от обичайните температури и превалявания.

Днес  още около обяд ще се развива купеста облачност и на много места, отначало в Западна, а по-късно - в Южна България, ще има превалявания, придружени и от гръмотевици. Интензивни валежи и вероятност за градушки има около Централния Балкан - Тракия и Предбалкана, както и планините на югозапад. Ще духа предимно слаб източен вятър.

Дневните температури ще бъдат в рамките на обичайните за периода - от около 18 до 23 градуса.

През нощта над централните и източни райони ще бъде ясно, а на запад ще има средна и висока облачност., но ще остане без валежи. Минималните температури ще бъдат от 6 до 10 градуса. Ще духа предимно слаб вятър от изток-югоизток.

През деня ще има средна и висока облачност. Дневните температури ще достигнат от 17-18 градуса по високите полета и източните райони до 23 градуса. Вятърът ще бъде от изток, до умерен.

В Европа по-топло от обичайното остава в Испания и Португалия. Нормални температури за началото на май месец ще имаме на Балканите и в част от центъра на континента. По-хладно остава в крайните западни и източни части.

В сряда в нашата страна, след кратката пауза утре, отново ще бъде неустойчиво, с превалявания, придружени от гръмотевици на много места: отначало на югозапад, а по-късно привечер  и преди полунощ срещу четвъртък - и на места в останалата част от страната.

Температурите сутрин ще са без съществена промяна - около и малко под 10 градуса, а дневните ще бъдат от около 15-17 в крайните източни райони и на местата на запад и югозапад с повече облаци до около 21-22 в низините. Ще остане ветровито, със слаб и умерен източен вятър.

В четвъртък ще бъде по-хладно, с температури от около 12 до 18-19 градуса. Ще има краткотрайни превалявания, но на по-малко места и с по-малък интензитет от тези в сряда. Вятърът от изток-североизток ще бъде слаб.

В петък ни очаква хубаво и топло време, с купеста облачност, повече слънце и температури след обяд от 18 до 24 градуса. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад.

Променливо ще остане времето и около Гергьовден, а по-конкретни прогнози очаквайте в следващите дни.