По случай Деня на Земята миналата седмица  австралийският философ и ветеран в борбата за правата на животните д-р Питър Сингър пише в New York Times за това как намаляването на консумацията на месо и млечни продукти е жизненоважно за справяне с изменението на климата.

Той казва: "Всеки път, когато се храним, можем да направим нещо за планетата. Ако до 2030 г. американците заменят 50 % от всички храни от животински произход с растителни алтернативи, това само по себе си ще им помогне да изминат една четвърт от пътя към постигането на целта на САЩ за опазване на климата съгласно Парижкото споразумение."

В други материали, посветени на Деня на Земята, Ню Йорк Таймс изброява седем "вдъхновяващи четива" от отдела по въпросите на климата на вестника и изследва нарастването на броя на настолните игри, посветени на климата. .

Много други издания също публикуват есета, тематични статии и коментари по повод Деня на Земята. BBC News изследва как децата, които искат да променят нещо, могат да говорят с родителите си за изменението на климата.

В "Гардиън" моралният философ Елизабет Крипс изследва как да бъдеш "добър родител" означава да предприемеш действия, за да предпазиш децата си от най-лошите последици от изменението на климата.

Guardian публикува и есе на активистката Наташа Уолтър за поуката на филма "Как да взривим газопровод" и карикатура за неочакваното въздействие на климатичните промени върху светските разговори.

Главният кореспондент на CNN по въпросите на климата Бил Уиър пише писмо до сина си за признаците на надежда в условията на криза.

Ройтерс помества есе за Деня на Земята от изследователите Оуен Гафни и Йохан Фалк за необходимостта "да се застане зад зелените технологии с най-голяма скорост".

На друго място в. "Сън" помества коментар на лейбъриста Дейвид Блънкет за това защо Обединеното кралство трябва да се съсредоточи върху борбата с изменението на климата, без да се влияе от Extinction Rebellion. Той казва: "Затова трябва да бъдем абсолютно ясни на всички фронтове.

Мирният протест, легитимните кампании и разумното убеждаване са част от нашия демократичен живот. Но предизвикването на хаос по нашите улици, на нашите писти и в нашите спортни центрове е неприемливо и откровено опасно. Това, от което се нуждаем сега, е последователна инвестиция в това да се справим за в бъдеще.