Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 32 до 36 градуса. Ще се развива купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Такива са възможни на изолирани места около планините на запад и юг.

Ще духа вятър от север-североизток, а около обяд и в следобедните часове вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде слаб, временно и умерен.

За днес НИМХ е обявил жълт код за високи температури за 16 области в Централна и Западна България, без София, Перник и Смолян.

Утре температурите ще се понижат с още градус-два и в по-голямата част от страната ще бъдат от около 30 до 34 градуса. Ще духа слаб вятър от изток и североизток. Почти без валежи. Такива са възможни на изолирани места по южната ни граница.

След краткото понижение на температурите, в събота и неделя те поемат отново нагоре, макар с по градус на ден. В събота дневните стойности ще бъдат от 31 до 35, 36, а в неделя от 32 до 36, 37. Ще духа слаб североизточен вятър.

Ще бъде слънчево, със слабо развитие на купеста облачност, но превалявания са малко вероятни.

В понеделник и вторник засилването на горещините ще продължи и през втория ден вече ще има места с температури до около 40 градуса.

Според предварителните прогнози, символично понижение на температурите е възможно през втората половина на следващата седмица.

Остава и опасността от пожари, заради сухото и много горещо време.