В следващите няколко дни ни очаква време, обичайно за лятото, с температури от 30 до 35 градуса и краткотрайни превалявания, главно  в планините.

Днес облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Ще бъде ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен западен вятър. Температурите ще са от 29 до 34, в южните райони до около 35 градуса.

Довечера  и през нощта ще бъде ясно. Вятърът до около полунощ ще стихне в по-голямата част от страната, освен по Черноморието, където ще бъде слаб, от северозапад, по-късно - от север.

Минималните температури ще са от 13 до 19 градуса, по морето до около 21.

Утре ни очаква слънчево и топло време. Ще се развива купеста облачност, но по-голямата част от страната ще остане без валежи. Такива не са изключени около Източна Стара планина и в югоизточните райони, но ще са слаби и краткотрайни, само на отделни места там.

Температурите ще бъдат от 29 до 34 градуса. Ще се появи слаб източен и североизточен вятър.

Топло, в низините - горещо, ще остане времето до края на седмицата. В по-голямата част от страната ще бъде почти без валежи, а краткотрайни превалявания около и след обяд, на места с гръмотевици, ще има в югозападните и планински райони.

Температурите в повечето дни ще са от 30 до 35 градуса, на места в крайните южни райони - и малко по-високи.

В неделя ще превали и прегърми на повече места в страната.