Зимата наближава и тази сутрин минималните температури навсякъде, с изключение на Черноморието бяха отрицателни, на места и до минус 5-6 градуса.

Днес денят започна със слънчево, на места мъгливо време, но през деня температурите ще достигнат 8 до 12 градуса. Облачността от север постепенно ще се увеличава, отначало предимно висока и средна.

През нощта облачността над повечето райони ще бъде значителна, освен в крайните южни части на страната. В северозападните райони ще духа слаб вятър от запад-северозапад, а на изток — слаб от северна посока.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат по-високи от днешните: от около нула, минус 1 до плюс 4-5 градуса.

През по-голямата част от деня облачността ще бъде значителна, но от север след обяд ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса.

Европа отново е под властта на антициклон и в по-голямата и част е мъгливо или с ниски облаци, почти без валежи, а в планините — слънчево. Изключение са само най-западните и най-източните райони, където превалява слаб дъжд.

У нас остава сухо: до днес през ноември са паднали едва една пета — около 20 процента от месечните валежи, а до края на месеца засега не се очакват съществени такива. Затова пък утре в Либия, а в следващите дни в пустините на Египет, Сирия и Израел ще паднат значителни количества дъжд.

Без съществена промяна ще остане времето през повечето дни до края на седмицата. Минималните най-често ще бъдат около и под нулата, а дневните - от 6-7 до 11-12 градуса.

Сутрин на места ще има мъгли, а през деня и по високите места ще има незначителна облачност, до слънчево време.