Топлите и слънчеви дни с августовски дневни стойности приключват до ден-два. Постепенно, от събота до вторник, максималните температури у нас ще се сринат с 10-12 градуса.

Днес остава топло, с температури от 27 до 32 градуса. Преди обяд в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но около и след обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в източните райони от югоизток, до умерен.

През нощта облачността ще бъде значителна, но ще бъде почти без валежи. В източните райони ще духа слаб южен вятър. 

Утре сутрин минималните температури ще са доста високи за септември, от около 15 до 20 градуса. 

През деня облачността ще бъде променлива, често значителна. Дневните температури ще са доста високи за средата на септември, от 28 до 33 градуса, но на места не са изключени и малко по-високи стойности. 

По морето температурите ще бъдат с няколко градуса по-ниски. 

В следобедните часове и привечер на места в Северна и Западна България ще превали слаб дъжд. Не е изключено и да прегърми. 

Ще има временни усилвания на вятъра от запад-северозапад, а привечер вятърът ще се ориентира от изток в повечето райони и ще бъде слаб.

 В Европа хладно ще бъде в северните части — Берлин, Варшава, както и на изток, в Москва.

 Топло остава на Балканите, а на Апенините също ще имат високи температури, но ще бъде неустойчиво, с превалявания и гръмотевични бури.

У нас в събота започва промяна на времето. Ще бъде ветровито, с умерен в Дунавската равнина и силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, често значителна.

Ще превалява дъжд, повече и в по-значителни количества - на места в южните райони. Дневните температури ще бъдат от 25-28 по високите полета и на север до все още около 30, 31 на места в южните райони.

В неделя облачността ще бъде променлива. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще бъде слаб. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има на отделни места, главно около планините. Дневните температури ще са от 24 до 29 градуса.

В понеделник през страната ще премине атмосферен фронт. От запад на изток на много места ще превали, а вятърът отново ще се усили. С това есента ще напомни за себе си. Дневните температури ще бъдат от около 20 на северозапад до все още 28-30 в югоизточните райони.

Във вторник и сряда облачността ще намалява до незначителна. Сутрин ще бъде хладно, с температури на много места около и под 10 градуса, като не е изключено на места стойностите да паднат и до около 5. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Дневните температури ще бъдат около 20 градуса, но на места ще остават и малко по-ниски.