Седмицата започва с ниски температури, особено по високите полета на запад със снежна покривка. Студено ще остане и утре, а към средата на седмицата ще започне постепенно затопляне.

Облачността днес ще бъде променлива, след обяд на места намаляваща до незначителна. Съвсем слаб сняг е възможно да превали около планините. Ще духа умерен, в западната част на Дунавската равнина силен вятър от север-северозапад.

Тази нощ ще остане студено, с температури от около минус 12, минус 14 по високите котловини на запад до около минус 5-6 в низините. Облачността ще бъде по-значителна над централните райони. Там на отделни места ще прехвърчи слаб сняг, но валежите няма да бъдат съществени.

Студено ще остане през деня. В Източна България ще духа умерен и силен северен вятър. Повече облаци ще има отново в централните части, докато в крайните западни и източни ще намалява до слънчево време. Дневните температури ще са от минус 4 до плюс 2 градуса.

Над западните части на европейския континент температурите ще се повишават. В централните също ще омеква и  на места ще има слаби валежи от дъжд и сняг. Много студено остава на изток, с температури в Киев и Москва до минус 20 градуса.

У нас в сряда сутрин температурите слабо ще се повишат, но ще остава студено. По-чувствително ще омекне през деня, когато максималните стойности ще са от около 1-2 до 7 градуса. 

В четвъртък ще се повишат и минималните температури и ще има места в положителни стойности - от минус 4 до плюс 3-4 градуса.

През деня стойностите ще са от около 7 до 11-12 градуса.

В края на седмицата минималните температури ще бъдат около и малко под нулата, а дневните най-често от 2-3 до 8 градуса. 

Слаби превалявания от дъжд и сняг, главно в западните и централни части на страната, ще има в събота, но те ще бъдат краткотрайни.

Според предварителните прогнози, по-съществено затопляне ще има в началото на следващата седмица.