Днес облачността ще бъде променлива, след обяд в процес на намаление. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България - северен вятър.

Максималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса.

През нощта облачността ще бъде незначителна, до ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще са от около минус 6 до нула градуса. 

През деня над северните и западни части на страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има на югоизток. Дневните температури ще са от 2 до 7 градуса. В Дунавската равнина ще продължи да духа до умерен западен вятър.

Утре сутрин страната ни ще бъде едно от най-студените места на континента, с очаквана минимална температура в София около минус 5, минус 6 градуса. Дори в Москва минималната температура ще бъде над нулата - един градус, а през деня ще бъде плюс 5-6 и ще вали дъжд.

В сряда температурите ще се повишат още и минималните ще са от минус 4 до плюс 2, а дневните - от 7 до 12-13 градуса. Ще духа западен вятър, слаб до умерен, в западната част на Дунавската равнина - временно силен.

В четвъртък и петък главно дневните температури ще се понижат с няколко градуса и ще бъдат в интервала от 3 до 8 градуса.

През почивните дни отново ще се затопли и според предварителните прогнози дневните стойности ще достигнат 7 до 12 градуса, в неделя - с още 2-3 градуса по-високи.