Тази сутрин на места в Югозападна България имаше дори слани, при температури малко над нула градуса, но още след обяд бързо ще се затопли, а в следващите няколко дни ще имаме и доста по-високи минимални температури.

Днес ще има значителна, но предимно средна и висока облачност, през която могат да преминават по-голямата част от слънчевите лъчи.

Ще бъде топло, но ветровито, с температури от 22 до 27 градуса, на места в Дунавската равнина и градус-два повече.

Вятърът ще бъде от запад-северозапад, умерен, по поречието на Дунав - временно силен. 

През нощта ще бъде ясно, с повече облачност над източните райони, но и там след полунощ облаците ще намаляват. Ще духа слаб вятър от запад. 

Минималните температури утре ще бъдат от около 8-9 по високите полета на запад до 15-16 на места в Дунавската равнина и вече няма опасност от слани. 

През деня ще бъде слънчево и топло, със слаб вятър от северозапад и дневни температури от 24 до 29 градуса.В София дневната температура ще достигне 25, 26 градуса.

 В неделя остава слънчево и топло, с температури сутрин от 8 до 14, а през деня от 25 до 30 градуса. Ще бъде почти тихо. 

В следобедните часове над западните райони ще се появят облаци, но вероятността за валежи е малка. 

В понеделник ще се появи слаб източен вятър. Денят ще започне с незначителна облачност и високи минимални температури — от 11 до 16 градуса в повечето места. През деня облачността от запад ще се увеличава и след обяд на места в западните райони ще превали краткотрайно. Дневните температури ще останат високи, от 24 до 29-30 градуса.

Във вторник ще бъде облачно, в по-голямата част на страната доста по-хладно. В западните и централни райони ще вали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат от около 14-16 градуса в западните и централни райони до 20-23 в Източна България.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде променлива, често - значителна. На места ще превали, с по-голяма вероятност в сряда. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури най-често ще бъдат от около 6-7 до 11-12 градуса, а дневните от 16 до 21.