Динамиката на атмосферата у нас през следващите дни ще бъде по-голяма, а температурите в началото на седмицата ще тръгнат надолу.

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над южните райони. На отделни места там, както и в планините ще превали.

Ще духа слаб, по поречието на Дунав до умерен западен вятър.

През нощта ще бъде почти тихо и ясно или с незначителна облачност. Минималните температури утре сутрин ще са от 9 до 14 градуса.

През деня облачността ще се увеличава и около обяд от запад на изток ще завали дъжд, който до вечерта ще обхване и източните райони, но от запад валежите ще спират. Последно това ще стане около полунощ по Черноморието.

Ще има временни усилвания на вятъра, предимно от север, в източните райони до обяд - от изток, а в Северозападна България - от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат все още сравнително високи, от 25 до 30 градуса.

Във вторник минималните температури ще са от 8 до 13 градуса. Денят ще започне със значителна облачност, която от северозапад ще намалява. Значителна ще остава тя в по-голямата част от деня в южните и част от източните райони. Там на места ще превали слабо.

Температурите ще се понижат и ще бъдат от 15-18 градуса на североизток до 23-24 в западната част на Дунавската равнина и Южна България. С още 2-3 градуса по-висока ще бъде температурата в крайните югозападни райони.

Най-хладният ден от седмицата ще бъде сряда. Ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността. Есенен ден, с температури сутрин от 6 до 11-12 и след обяд от 15 до 20 градуса. Малко по-високи стойности са възможни в крайните югозападни райони.

Дъжд ще превалява на много места в страната, по-значителни валежи ще има на места на североизток и в източните райони. Ще бъде и ветровито, със слаб и умерен северозападен вятър.

В четвъртък сутрин температурите ще са от около 3 до 8-9 градуса в повечето места. По високите западни полета, защитени от вятъра, който ще бъде слаб, от северозапад, са възможни слани.

През деня облачността от запад ще намалява  и над централните и западни райони ще бъде слънчево, но ще остава хладно, с дневни температури от 15 до около 20 градуса.

В петък сутрин ще остане хладно, но през деня ще започне бързо повишение на температурите и след обяд те ще достигнат 22-27 градуса.

Според предварителните прогнози, в събота и неделя отново ни очаква топло и предимно слънчево време, с температури от 24, 25 до 30 градуса.