Днес повече облаци ще има в следобедните часове над Западна и Югозападна България, където в планините и полупланинските райони на места ще превали краткотраен дъжд. В Софийско също не е напълно изключено на места да превали краткотрайно.

Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса. Привечер  и преди полунощ краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и в равнинните части на Западна България.

Утре минималните температури ще бъдат от 9 до 13 градуса, малко по-ниски в Североизточна България, около 7-8 градуса. През деня ще бъде доста топло за периода, с температури след обяд от 21 до 26 градуса. Облачността ще бъде променлива, в процес на увеличение от запад след обяд, но отначало предимно средна и висока. Краткотраен дъжд с гръмотевици ще има в Стара планина и Рило-Родопската област.

През утрешния ден времето ще бъде най-хубаво от това през останалата част от Великденския празничен период.

Съботният ден ще започне с доста високи, характерни за началото на месец юни минимални температури, от 9, 10 до 15 градуса.

За съжаление, под влияние на разширяващата се от запад към Източното Средиземноморие атлантическа циклонална долина, през съботния ден у нас времето ще започне да се дестабилизира.

Още преди обяд над северозападните райони ще започнат краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Около обяд и в ранните следобедни часове над цялата западна половина на страната ще има мощни гръмотевични бури, краткотрайни валежи, а не са изключени и локални градушки. Температурите ще са все още високи, от 21, 22 до 26 градуса, но след обяд от северозапад ще се понижават под влияние на нахлуващи по-хладни атлантически въздушни маси.

През нощта и в ранните сутрешни часове в неделя, на Възкресение, валежите ще обхващат отначало централните части, а впоследствие - и източни райони. В Източна България явленията ще са по-подчертано изразени в някои райони на Североизточна България, а до обяд ще стихнат навсякъде. В Следобедните часове на неделния ден краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в Южна България, главно в Родопите и около Странджа и Сакар.

В неделния ден в низините ще има незначителна облачност, до слънчево време, но ще бъде ветровито, с умерен и временно силен вятър от северозапад-запад. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11, а максималните ще са по-ниски от съботните, в интервала от 19 до 23 градуса.

В понеделник облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Краткотрайни валежи ще има на отделни места в северните  и планински райони. Температурите слабо ще се повишат и ще са от 19 до около 24, 25 градуса.