Топло, с повишаващи се температури ще бъде времето в края на тази и най-вече през следващата седмица.

Днес ще бъде слънчево, с температури от 29 до 35 градуса.

Ще се развива купеста облачност, по-значителна на запад и северозапад, но краткотрайни валежи са възможни само на места в планините на Западна българия, а привечер и до около полунощ - на отделни места в западната половина на Дунавската равнина.

През тази нощ времето в по-голямата част на страната ще остане топло, предимно ясно и без валежи. Ще духа слаб вятър от югоизток и юг.

Повече облаци ще има над северозападните и част от северните райони и там на отделни места може да превали краткотраен дъжд, но валежите няма да бъдат интензивни, нито масови.

Температурите утре сутрин ще бъдат от 14 до 19 градуса, по морето, до около 21, 22 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с купести облаци, но без валежи. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има на места в планините на Западна България, а късно привечер — и на отделни места над северозападните райони.

Тази нестабилност е заради намиращ се над Северна Румъния и Унгария висок циклон, който прави атмосферата частично нестабилна над нашите крайни северозападни райони.

Все пак, през деня над по-голямата част от страната ще бъде топло, в низините — горещо, с температури като дневшните, от 30 до около 35 градуса. В София максималната стойност ще достигне 29 градуса.

Ще духа слаб, в източната половина на страната — до умерен вятър от изток и югоизток.

В Европа по-хладно остава на северозапад и север, където дневните температури достигат 20-25 градуса, а на места и ще превали слаб дъжд.

Топло, но без екстремни горещини, е на юг, където максималните стойности са до 34, 35 градуса, освен в Мадрид, където ще бъде до 37 градуса.

До края на седмицата съществена промяна на времето няма да настъпи. През почивните дни краткотрайни превалявания са възможни в планините и на места в западните и част от централните райони.

В събота, но най-вече в началото на следващата седмица температурите ще се повишат още и ще има места с температури над 35, до около 37, 38 градуса.

През целия период морето ще предлага отлични условия - почти без валежи и с топло и слънчево  време.