Тази седмица ще започне с ниски за средата на лятото температури, но в следващите дни бързо ще се затопли до обичайните стойности. Нестабилно, с превалявания, ще бъде в края на седмицата.

Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В Източна България ще духа слаб до умерен северен и североизточен вятър.

Ще остане почти без валежи. Хладно за юли, с температури от 22 до 27 градуса, като само на места в южните райони стойностите ще доближат 30 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Минималните температури утре ще са от 10 до 15 градуса. През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но ще остане почти без валежи. 

Дневните температури ще се повишат и ще са от 24 до 30 градуса.  Ще духа слаб източен вятър.

В сряда и четвъртък температурите ще се повишат до стойности около обичайните за периода, в интервала от 28 до 33 градуса. В сряда ще се развива купеста облачност, но ще бъде все още почти без валежи. В четвъртък краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има в планините на Западна България.

В петък и събота в западните райони на повече места ще превали и прегърми, като не са изключени и локални градушки. Ще остане топло, в низините - горещо, с температури от 28 до 33, 34 градуса.

В Източна България ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд  и по-малка вероятност за валежи.

Условията за море през седмицата ще бъдат отлични. По морския бряг ще бъде по-често слънчево и без валежи, а температурите ще бъдат с комфортни стойности от 27 до 30 градуса през повечето дни.