Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност и температури от 24 до 29 градуса. На места в планините на запад не са изключени локални слаби краткотрайни превалявания. Ще духа слаб източен вятър,

През нощта над южните райони ще бъде ясно, а повече облаци ще има на север. Ще остане без валежи. Температурите утре сутрин ще са от 11 до 16 градуса. Ще бъде почти тихо.

Утре денят ще започне със слънчево време или незначителна облачност. След обяд ще има повече купести облаци и на места около планините на Западна България е възможно да превали краткотрайно.

Температурите ще се повишат спрямо тези днес и ще бъдат от 26 до 32 градуса, за района на София около 26. В столицата също е възможно на места да превали краткотрайно по-късно след обяд.

На морето времето ще бъде слънчево, без валежи и със съвсем слаб бриз, а температурите ще достигнат 26, 28 градуса. През повечето дни до края на седмицата времето там ще остане хубаво.

Въпреки, че в планините на места на запад ще превали краткотрайно, там също условията за туризъм днес и утре са все още добри: в следващите 3-4 дни от вдругиден в планинските райони ще има повече превалявания и гръмотевични бури.

В четвъртък дневните температури ще останат без съществена промяна, но на повече места в планините и около тях, в Западна България ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки. В ниските части на Дунавската равнина и в източната половина на страната ще остане слънчево, с купести облаци и почти без валежи.  В София също на места ще превали краткотрайно и ще прегърми.

В петък температурите ще са от 27 до 33 градуса. В западните райони и около планините ще превали и прегърми. По морето и на изток ще остане почти без валежи.

Без съществена промяна ще остане времето през почивните дни: преди обяд и в източните райони - слънчево, а в следобедните часове на места около планините, главно на запад, ще превали и прегърми. Температурите ще останат без съществена промяна, най-често от 27, 28 до около 32 градуса, освен в събота, когато над Западна България ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски.

В началото на следващата седмица ще се установи предимно сухо, слънчево и топло, в низините - горещо време, с повишаващи се температури.