Днес ще бъде облачно, със слаб източен вятър. На места все още ще превалява слаб дъжд, но валежите в повечето случаи ще бъдат незначителни. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса в крайните източни райони до 10-12.

През нощта ще бъде облачно. На места ще превалява слаб дъжд. Минималните температури утре ще са от 2 до 7 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от изток. 

Утре облачността ще бъде значителна, с разкъсвания и намаления над Северна България. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Все още на места е възможно да превали, но съвсем слабо, Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 7 до 12 градуса, на места северно от планините и в източните райони - до 13, 14 градуса.

В Западна България в ниските места и котловините сутрин са възможни и мъгли, но около обяд видимостта ще се подобрява.

В събота минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните - от 9 до 14 градуса. В низините ще се задържат мъгли и ниски облаци и температурите ще са по-ниски. В планините ще бъде слънчево или  с незначителна облачност.

Привечер и през нощта срещу неделя за кратко вятърът ще се ориентира от запад, но ще бъде слаб. Мъглите в част от Дунавската равнина вероятно ще се разсеят и през неделния ден температурите ще са от 9 до 14 градуса, по-ниски  в местата с мъгли и в югозападните райони, защитени от западния вятър.

Твърде топло за декември ще остане времето през по-голямата част от следващата седмица.

Минималните температури ще са около, често и над нулата, а дневните в някои сни ще достигнат 15-17 градуса в хълмистите места, полупланинските райони и части от Източна България. По-ниски ще остават те главно в котловините на Западна България и западната част на Дунавската равнина, но и там ще бъдат по-високи от обичайните за дните с най-ниско слънце и най-кратък ден.

Според предварителните прогнози, сняг за Коледа няма да има.