Днес с умерен и силен вятър от североизток нахлува студен въздух. Ще бъде хладно, ветровито и дъждовно. Дъжд ще превали на много места в страната.

НИМХ е обявил жълт код в цялата страна, а за Пловдив, Смолян и Кърджали предупреждението е оранжев код.

Температурите след обяд ще бъдат от 11-14 градуса по високите полета и в Североизточна България до 20-23 в крайните югозападни райони.

По-късно след обяд  и привечер от север валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява.

През нощта облачността ще намалее до ясно време. Утре минималните температури ще са доста ниски, от около 1-2 до 7 градуса и на места в котловините ще се образуват слаби слани.

През деня облачността ще бъде незначителна, повече - в източните райони. На изток ще духа и до умерен вятър от северозапад, който след обяд ще отслабва и стихва. Дневните температури ще са от 20 до 25 градуса.

В Европа утре над по-голямата част на континента ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Температурите остават почти летни, близки до 30, а в Испания и над 30-33 градуса.

Малко по-хладно ще бъде на Балканите и в Турция, където днес проникна по-хладен въздух.

След краткото захлаждане температурите от петък бързо ще се връщат към летните си стойности, близки до 30, а после - и над 30 градуса.

През нощта ще бъде ясно, със слаб вятър от западната четвърт. Минималните температури ще са от 4-5 до 10 градуса.

През деня в петък, ще бъде слънчево, с поява на висока облачност след обяд над Северна България. Дневните температури в повечето места ще бъдат от 24 до 29 градуса.

Най-топло ще бъде в събота, когато дневните температури ще достигнат стойности до около 32 градуса в Дунавската равнина.

От неделя и в първите 1-2 дни на следващата седмица ще захладнее, а в следобедните часове в отделни райони ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.