Почти приключи поредният неуспешен опит на зимата у нас. Снощи и тази сутрин в София преваля мокър сняг, но снежна покривка в града не се образува - сняг жителите на града можеха да видят само по покривите на някои автомобили,  идващи от околните, разположени по-високи квартали и населени места. Нова снежна покривка има и  по околните планини и който обича снега и зимата, през почивните дни може да се възползва от него.

Тази нощ облачността ще бъде все още значителна. Сняг ще превали в планините на Западна България, а сутринта може отново да видим и някоя снежинка в София, но пак без да образува снежна покривка, тъй като преваляванията ще бъдат съвсем слаби. Температурите утре сутрин ще са от около нула до плюс 4 градуса. Ще духа слаб вятър от северозапад.

През деня ще остане със значителна облачност, а съвсем слаби превалявания от дъжд, в планините - от слаб сняг, ще има над източната половина на страната. Максималните температури утре ще достигнат 5 до 11 градуса, малко по-ниски по високите котловини на запад. 

В неделя ще се затопли чувствително. Сутрин ще бъде все още с ниски температури, от около минус 1, минус 2 до плюс 4, но през деня вятърът ще се ориентира от югозапад и ще започне пренос на по-топли въздушни маси. Ще бъде слънчево, с прозрачна средна и висока облачност. Температурите ще достигнат 12 до 17 градуса.

 През нощта срещу понеделник и в понеделник над страната ще премине размит атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен и силен. Ще бъде ветровито, с променлива облачност, но почти без валежи и със сравнително високи температури за последните февруарски дни. Минималните ще бъдат от 2 до 8, а дневните около обяд ще достигнат 12 до 17 градуса.

Във вторник вятърът ще отслабне и стихне, а в източните райони по-късно ще се ориентира от юг - слаб, до умерен. Минималните температури ще са от около минус 4 до плюс два градуса. На места в низините и котловините ще се образуват мъгли, но видимостта ще се подобри още в часовете преди обяд.

Дневните температури във вторник ще са от 8 до 13 градуса.

В сряда вятърът ще бъде от запад, предимно слаб. Ще се повишат и минималните, и максималните температури и в следобедните часове в низините ще достигнат 15-18 градуса.

Динамично и променливо ще остане времето и в средата и края на следващата седмица.