Днес ще има променлива облачност, увеличаваща се в следобедните часове от запад на изток. В низините и котловините преди обяд ще има мъгли. Максималните температури ще са в интервала от минус 5 в североизточна България до около плюс 5 в югозападните райони.

Утре минималните температури ще са от минус 10 до минус 5, на песта в Дунавската равнина отново до минус 12-12. Дневните ще са от минус 4 на север до 3-4 в южните райони.

В събота минималните ще бъдат от минус 9 до минус 4, а дневните - от нула по поречието на Дунав, до 7-8 в крайните южни райони. Облачността ще бъде значителна и по-късно през деня ще започнат превалявания от сняг, в южните и източни райони - от дъжд. Преваляванията на повечето места ще бъдат слаби. Отново на места са възможни поледици.

В неделя ще бъде облачно и минималните температури  ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните - от минус 2 до плюс 4. Все още на места ще превалява съвсем слаб сняг. 

В нмачалото и средата на следващата седмица времето ще остане зимно, с минимални температури в Северна България от минус 10 до минус 5, на места до минус 12-12 и дневни от минус 3 до плюс 2. Южно от Балкана минималните ще са от минус 6 до минус 2, само в ниските инверсионни места в някои дни до минус 8, минус 9 и дневни от 1 до 6, в крайните южни райони в някои дни до 7-8 градуса.

Начало  на по-съществено и трайно затопляне ще настъпи в последните дни на следващата седмица.