Антарктическият плаващ лед се е смалил обезпокоително

"Това е толкова далеч от всичко, което сме виждали, че е почти умопомрачително", казва Уолтър Майер

Обратно в новината

Коментари - Антарктическият плаващ лед се е смалил обезпокоително | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 2016 година плаващите лед се увеличаваше. Това изречение казва всичко, което е необходимо да се знае.

Толкова съм гореща, че започнах да топя ледовете.

Къде да те видя за да ти намаля градусите

До коментаторът на: 'Индия, Китай, Бразилия, вулканите бълват гняс в атмосферата. Но ЕС минава на електронни тротинетки и ще оправи положението, нема страшно.' - ЕС няма да оправя положението на планетата и не това е ролята на тази политика и движение. Зеленото движение изобщо не го вълнуват емисии и тн. Филмът е друг. ЕС ще бъде изолиран от към ресурси! Цели се да създаде енергийна независимост, за да оцелее без въпросните други играчи. ЕС няма да спаси земята, ще опита да спаси себе си. Нашата държава е на заден план в този ред. Първо ще се оправят Франция, Белгия, Германия, Скандинавците. За нас каквото остане както с колите в автокъщите е!

Най-големия майтап е как коралите ще умрат от затоплянето. Е нали затоплянето ще стопли и моретата без корали и ще станат подходящи за корали. Бавно , бавно така , че да се получат нови рифове. Промени за десетилетия са преодолими. Проблемът е ако са бързи промени.

Браво бе! Щом коралите виреели на топло, значи от още по-топло ще им стане още по-хубаво! Страшна логика! Само дето условията, в които е възникнала екосистемата се променят и ако не се адаптира - изчезва. Може би ще бъде заменена от друга, ама коралов рифт расте хиляди години. А проблемът не е и само температурата, а окисляването на океана от по-голямото количество въглероден диоксид в атмосферата. Става сложно а? Много фактори, много взаимодействия... Що ли учените си губят времето да симулират климата със суперкомпютри като ти може да им кажеш, че ако се стопли с 2 градуса просто ще плащаш с 20 лв по малко парно и ще ходиш на море през септември.

Добре е да разбираш написаното. При затопляне студените неподходящи за корали води ще станат подходящи. Какво не разбираш?

aми не споменаваш нищо за вече топлите морета, какво ще стане с тях, с техните обитатели?

ㅤ

"Без леда, който охлажда планетата, Антарктика може да се превърне от хладилник в радиатор на Земята, казват експертите." Бах та у експертите загубени, дето удобно скриват или дебилно не знаят, че допреди няколко хилядолетия Антарктида е била незасегнат от ледовете континент.

Не знам кои са тия "няколко хиляди години". Допреди 12000 години Земята е била в ледена епоха и не само Арктика, но и половината Европа е била под лед. На планетата не ѝ пука, че ледовете може да ги няма вече. В миналото също е имало периоди без лед. На планетата не ѝ пука дали има хора, ледове, динозаври и тн. Тя ще си остане жива и след нас, докато го има Слънчето. На ТЕБ трябва да ти пука, защото ТИ ще си засегнат от тая работа. Примерно провалени реколти заради нестабилно време в зони, които от хилядолетия са били със стабилен климат за аграрна дейност.

ㅤ

И как Антарктида е била без лед, ама цял свят е бил в ледена епоха?!? Нещо май ти поскръцва дюшемето, а? За справка: "няколкото хилядолетия" са 6.

Преди 6000 години е имало лед повече от сега. Преди 12000 години е имало толкова лед, че персийският залив е бил суша, Мраморно море не е съществувало, а хората са мигрирали от Азия в Америка през ледовете. Последният път, когато не е имало лед, е било по времето на динозаврите. Не е зле да се образоваш за историята на планетата ти, за да не се излагаш: https://www.youtube.com/watch?v=Q1OreyX0-fw Пак ти казвам, последствията от промените в климата са за хората, защото се развива в рамките на десетилетия, което е твърде бързо за адаптация. Планетата няма да стане стерилна пустиня. Даже напротив - повече влага ще има в атмосферата. Много хубаво, но не и за нас.

ㅤ

Щом ми сочиш youtube като източник на "знания", представям си как си си учил уроците...

В YouTube, дърто и тъпо путлерастче, има повече качествени университетски лекции, образователни програми и курсове, отколкото можеш да изгледаш за целия си безмислен живот. Това че нещо е било напечатано на учебник, не го прави по-малка глупост, отколкото която и да е друга глупост. А като ти гледам жалкия начин на мисление се вижда, колко ти самият си учил - пълно дърво с дървена куха глава.

най много ме кефи като започна как един ледник се откъснал от Антарктида и идвал края на света...нормално е да се откъсва ако не се откъсват ледът на антарктида ще стигне до небето...както и на покрива снегът не се трупа до безкрай ами тежестта на снега избутва част от натрупания сняг и той пада от покрива...но требе да се всява паника в стадото за да се дерат едни пари

Добре бе разбрахме...споко няма да Ви спират субсидиите за борба с климата...споко ще Ви дават пари за глупави статии и ненужни изслесвания.. P.S. я кажете "учените" защо се затвори озоновата дупка с която ни плашехте....

ㅤ

(Къде е батко) - Чичо Дончо, какво е това озонова дупка? - Това е една дупка... В... Озоновия слой... ... - Бубе, вижда ти се озоновия слой!..

Така е всяка година през лятото. Никога няма информация след зимата. Поредната партенка на неоконите.

През 2014--а, когато беше толкова над средното за този ден от годината, колкото в момента е под средното, дума не обелиха...

че ми омръзна разни монополи да ни извиват ръцете с цените на горивата.

Е как до 2016се е увеличавал, да е би тогава да не сме шофирали автомобили или бяхте всички с тротинетки!!!

Затоплистите пак са гладни и ни готвят нов глобален обир. Медиите - съучастници.

Да, някои печелят от промяната на климата, други губят. Примерно американските милиардери Кох са известни с това, че са дали милиони на учени и какви ли не, за да отричат промените. Познай в кой бизнес са те - петролния. От НЕпромяната на климата печелят въглеродните индустрии. Така работи капитализмът. Някой винаги печели, а друг губи. Като е хубаво времето печели туризма. Като удари ураган, губят застрахователите, но печелят строителите. Като ти нашляпа градушката колата, печелят тенекеджиите. Щом някой печели, значи е измама - ебати гениалната мисъл. Ти сигурно си най-умният бакшиш във вашата таксиметрова компания.

Наистина не минава ден без истерична статия на тема климат. Климат има откакто има атмосфера. Климатът се променя откакто има климат. Това е напълно нормално. Ненормалното е да се истерясва за неща, над които имаме почти нулев контрол. По времето на камбрианският период (539-485 млн. години преди нас) нивата на СО2 са били близо 20 пъти над сегашните. Било е изключително горещо (нямало е хора), лед не е имало никъде. Благодарение на това е имало истинска експлозия в растителният свят, и като брой и като видове. Това е един от периодите на земята, когато еволюцията е напредвала с бесни темпове. Същото е било преди юрският период, когато са се създали условията за появата на динозаврите през самият юрски период. Обратното, преди 2,3 млрд. години е започнало да се застудява и почти целият живот на земята е изчезнал, а самата планета е станала една гигантска снежна топка със сковаващи студове дори на екватора. И това е било благодарение на една малка цианобактерия, заради която СО2 е изчезнал от атмосферата. Не се плашете от топлината, плашете се от студа.

Хората говорят за промени, случващите се за десетилетия. Ти ми говориш за промени, случващи се на геологична скала. Всяко дете знае, че климатът се е променял в историята на планетата. Баси откритието направи! Навсякъде олигофрени.

Говоря за геологичните епохи, защото климатът се свързва с тях, а не с времето в момента. Времето е краткосрочно и локално. Климатът е съвсем друго нещо, той е дългосрочен и глобален. Сто години са нищо спрямо климата, 1000 са нищо, един милион вече не е нищо, но е прекалено кратък период, за да се правят крайни изводи. Но понеже нямаш нито познания, нито можеш да излезеш с някакви аргументи, сипеш обиди. Явно за толкова имаш мозък в главата.

Май точно ти си овцата. Осра целия форум с глупостите си. Такива простотии не бях чел. А спри поне за малко да се излагаш, а?

Защо тогава не се намалява натоварването от СНЯГ при проектирането на конструкции на сгради и съоръжения? Щом идва такова глобално затопляне - да намалим товара от сняг, за да спестим материал. Става дума за Еврокод в целия ЕС.

Страхотна новина, ако е истина глобалното затопляне, значи ппдбгербдпс като ни изкарат на свободния пазар с три пъти по скъп ток няма да има нужда да пущиме печки зимата. Ама дали е истина?!

Индия, Китай, Бразилия, вулканите бълват гняс в атмосферата. Но ЕС минава на електронни тротинетки и ще оправи положението, нема страшно.

Някои процеси са извън контрола на човека. И да спра да се возя в трилитров дизел на климатик в трафика в големия град, леда пак ще се топи.

както пишат в статията дори на тези дето си вадят хляба с тая работа още не им е много ясно защо ледът е по-малко, но към момента се смята че плаващият лед се получава когато летните температури се повишат и континеталните ледници започват да се трошат... са ако ледът е по-малко излиза че и температурите не са били достатъчно високи за да се образува плаващия лед, но пък "учените" твърдят че причината била глобалното затопляне, са има и още една странност - в Антарктика продължават да бият рекордите за най-ниски температури, което би обяснило защо оня лед дето не ще да се троши годишно увеличава обемът си с 80-90 милиарда тона годишно и се топи само над действащите там вулкани, то и затова затоплистите непрекъснато наблягат че площа на леда намалявала и си траят че обемът му се увеличава ;)

Дааа, а темепратурите на Марс са се покачили също. Вервайте ми, шото няма как да проверите. :-) Всъщност тозьи лед не трябваше ли да е изчезнало през лятото на 2015-та?!? :-)

Поредната тъпотия на разни псевдоучени.