Честите спирания на тока засягат електромобилите в Калифорния

Болниците и част от държавните заведения имат собствени аварийни източници на ток, но обикновените жители на щата просто не могат да заредят електрическите си автомобили

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да бъде ...

Хахахахаха! То и в България по същата причина чисто електрическите коли нямат шанс. Истината е една - Хибрид, с разход 3-4 на сто. Хем нисък разход, хем на ток, но произведен от колата ;)

Комунистическа република Мексифорния!

Изчетох доста безумни коментари изпълнени със глупости..в калифорния не се отопляват доататъчно е толпло там... Спиранията н тока като цяло ги има от години както и недостига на вода... Решенията са индивидуални... Има пари за тесла значи има пари и за конвенционален генератор на ток... Какъв им е проблема не знам та чак и статия се пише по този повод ли

Ще си купя тесла за да не си купувам "лош и вреден" ДВГ. След това за да си зареждам теслАта, ще си купя генератор (с ДВГ). Пари има, не виждам какъв е проблема?

Плача със сълзи. Как ще се отопляват през зимата горките жители на Калифорния?

хайде холан ..те нали заминават на МАРС с бай Мъск...много важно че нямало ток

Нашата цивилизация се саообрече като подчини съществуването си на електроенергията !

Хаха, смотаните шортселъри изгубиха няколко милиарда от скока на акциите на тесла и апокалиптичните медийни кампании започнаха. А това, че тоя спирания на тока засягат 0.4% от населението на Калифорния - не се споменава. Нито пък, че бензиностанциите също ползват ток и като почнаха спиранията никой не можеше да зареди и основните коли по улиците бяха електрически - щото е Калифорния мнозинството от хората си имат панели за ток...

Май не са те разбрали. Ма то не е изненада - невежеството е повсеместно.

Значи, купуват си дизелови генератори. И си зареждат Теслите. Няма драма.

Спирането на тока засяга 0.4% от населението на щата, предимно горски и планински райони. Хайде стига с драмите, мнозинството от притежателите на електрически автомобили живеят в големите градове където няма спиране.

Нормално. Пише го в учебниците. Защитите се настройват така, че при необходимост разтоварват първо потребители 3та категория.

Нищо не може да разколебае зомбираните тесларасти и гретерасти.

Енергийна система която разчита само на ВЕИ без базови мощности няма как да се балансира без прекъсване на захранването. Без АЕЦ Белене и нас това ни чака. Но за разлика от Калифорния нямаме достатъчно нито слънце, нито вятър.

Нямам представа каква експертиза имаш, но АЕЦъ БЕЛЯ НЕ не ни е необходим !