Димът от сибирските пожари вече покрива площ, по-голяма от Европа (видео)

Засегнатата от пламъците площ е на път да задмине тази от рекордната 2012 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През1920 г. в РСФСР е издадена заповед подпалвачите на тайгата в Сибир да се разстрелват на място. Тези, които са говорели, че пожарите в тайгата не могат да се гасят са били задържани за да дават обяснения в ЧК. Така тайга имаше докато не се разтури РСФСР (Руска социалистическа федеративна съюзна република) и на нейно място не беше създадена Руската федерация. И Руската федерация, като западна и китайска полуколония и обект за разграбване, се пали, унищожава и разграбва. За целта законодателството от времето на СССР и на РСФСР е подменено и е законодателство на колония или на полуколония в най-добрия случай. Това обяснява защо Русия и нейните олигарси са богати, а руският народ е беден също като в България. Това е колосална щета не само за руския народ, но и за цялото човечество, защото планетата е твърде малка, за да се пали дори и един декар (1 хектар = 10 декара), дори и едно дърво. За българския народ трагедията на руския народ е особено чувствителна, защото от една страна руската култура и писменост е проекция на българската култура и писменост, руският цивилизационен код е старобългарският цивилизационен код на Първото българско царство, а от друга страна руският народ, руската императорска армия освободи българския народ от турско робство и възстанови българската държава, за която светът беше забравил, че някога е съществувала.

Евакуация след срутване в огромно хранилище за ядрени отпадъци СВЯТ Евакуация след срутване в огромно хранилище за ядрени отпадъци Американското министерство на енергетиката съобщи, че е активирало протокола за спешни операции Николай Киров Николай Киров 9 май 2017, 20:44, oбновена в 21:23 Евакуация след срутване в огромно хранилище за ядрени отпадъци Източник: ThinkStockPhotos 6 С тотици работници на площадката за ядрени отпадъци в Ханфорд във Вашингтон бяха евакуирани, след като се срина тунел пълен с радиоактивни материали. Засега няма данни за замърсяване. Мистерия с повишени нива на радиация над цяла Европа Ядрени инциденти, по-тежки от Чернобил Кракът на слона – едно от лицата на аварията в Чернобил Американското министерство на енергетиката съобщи, че е активирало протокола за спешни операции в малката селскостопанска община в централната част на Вашингтон, на около 320 км. от Сиатъл. Предполага се, че са се сринали два участъка от тунел дълъг 109,1 метра, висок 6,7 метра и широк 5,9 метра, в който се съхраняват радиоактивни материали. Реакторите, намиращи се в Ханфорд, са произвеждали плутоний за американската програма за ядрено оръжие, включително и за бомбите, пуснати над Хирошима и Нагасаки, и гориво от уран. Производството на плутоний е прекратено през 1980 г., а през 1989 г. започва разрушаването и заравянето на радиоактивните отпадъци и съоръжения. Робърт Алварес, бившият министър на енергетиката на САЩ, когато заемаше поста определи работата като „операция с много висока степен на опасност”. Работници са забелязали рязко пропадане на почвата с над метър в близост до един от една от площадките за преработване на ядрени отпадъци. „Към момента няма данни за освобождаване от замърсяване”, се казва в изявление на министерството на енергетиката. „Пропадането на почвата е открито по време на рутинно наблюдение на района от работниците”. Тунелите са дълги стотици метри и се намират на около 2 метра под земята. Стените им са с дебелина близо 30 см. Едно от предположенията за възможната причина за инцидента е, че работниците са създали вибрации, които са довели до срутването на тунела.

Представете си колко нищожна е Европа спрямо Русия

Като територия - да. Като икономика обаче, Русия е като страна от 6-тия свят... да се чудиш защо така....

Жалко, че Русия може да покрие незабавно външния си дълг чрез валутните си резерви, докато краварският външен дълг възлиза на повече пари от БВП на цялата планета, а? Пък заради вътрешния, федералните чиновници с месеци не взимаха заплати, а? Нищо де, за икономистите от Фокс Нюз тази ситуация означава, че Русия е бедна, хаха!

Какво общо има сравнението на Европа и Русия с щатите? Или пак набиха негрите?

Знаеш ли, колко е нищожна Земята спрямо Юпитер. Само че никой не се блъска да ходи да живее на Юпитер, както и никой не ходи да се блъска да живее в Русия и особено в Сибир, дори самите руснаци.

русофилската сгам и тука налазила.не ви ли е срам бе .да мойе да се погледнете отсрани с тези кравешки о4и

даи ми 2 армия и ги по4вам.думи на генерал Патан кьм президента на щатите.ако ги нямаше тия комунисти.щяхме да сме в космоса

Аз откога казвам, чеако територията на русия беше океан, света щеше да е едно много по-добро място за живот.

С тия ръчните пръскалки скоро няма да ги угасят...

Интересно, пожарите в Калифорния и другите щати в Америка, какъв периметър покриха?!

А, да не ви пука. Руските ”учени” казват, че пожарът гасне след разпореждането на Жужи!

Мъртвите сибирски полета, то и книга има. А пияния руснак, какво прави по въпроса, нищо не прави. Ама на вас джендърите ви пречат, дееба и дебилите русофили. Само да ви кажа, че изроди като руснаците няма никъде по света.

Те и надрусаните американци в Калифорния не се справиха по-добре миналата година със същата ситуация.

Разправяйте ми после, че тия колхозници не са дебили. Благодарим ви за еко-катастрофата "братушки". Оня лилиПутин в същото време си прави фотосесия с рокерите "Нощните вълци". Хич го няма на белия свят милия. Не знае къде се намира. Пуууу, да ви го на руската сволоч.

по време на чума

Изостават братушките от белите страни и в това, белите хора изсякоха и усвоиха дъждовните гори, а братушките чак сега се сетиха ...

Същото ли говореше и миналата година с калифорнийските пожари, и по-миналата с австралийските? Или тогава викаше "е, нищо, случва се"?

Сега да имаше как да изтрови всичките алкаши там и да се заселят нормални хора, щеше да живне цялата планета.

нормални престъпници

Да, то това е краварска амбиция от дълго време, ама с Русия не смеят да се пробват да "демократизират".

SirBob

Един пробва през 41-ва. Всички видяха какво се случи.

"най-голямата част от пожарите се случват в отдалечени райони, където властите не са задължени да ги гасят." Хм, ами тогава да отстъпят тази територия на някой друг, който ще се почувства задължен да ги гаси! Това е все едно в един жилищен блок някой по етажа да реши да отглежда прасета и миризмата да не му прави впечатление защото е свикнал с нея. В цял свят там, където възникне пожар държавите полагат неимоверни усилия да го загасят, но видите ли сибирските губернатори решили, че разходите за гасене на пожарите ще са по-големи от щетите които ще предизвикат пожарите. Както винаги сметките се правят на кубици изгорял дървен материал, а за екологичните проблеми нехаят ! Разсъжденията им са същите и за хората - разглеждат се като човешки материал - както един "велик" пълководец от ВСВ на плахата забележка, че победата е постигната с неимоверен брой жертви отговаря: "Нищо, жените ще нородят още"!

От началото на годината гори цяла Скандинавия а в Канада горските пожари стигнаха до градове което наложи масова евакуация на жителите им... защото точно извън Русия не гасят горските пожари, едно защото не им се харчат пари и второ, като следствие от първото, нямат достатъчно техника за гасене.

бх, ние си имаме по як дим!

как решихте точно това ютуб видео да пуснете ? хахахахаха този къФ акцент има? руснак ли е, монголец ли? и кво е това видео с 50 гледания ? как бе дир ? как точно това видепо намерихте да пуснете ???????

дали в аляска си свалиха кърпите от устата,така че не търкайте ами се поровете в нета и отговорете,а не само квото ви спуснат,нали бяхте независима медия

махнаха ли кърпите от устите си,да попитам грийнпис,че като знам тия където се появят все бой ядът,не само в русия а по целия свят,и най вече в кравария

не повярвахме на ню йорк таймс и веднага димът покри русия

Умишлено палеж, то е ясно.

Даааа, империалистическа диверсия :) Така най-лесно се оправдава безстопанствеността, пък и като има враг всичко е по-лесно :)