Доклад: Наблюдаваме рекордни стойности на трите най-важни парникови газове

Това е сериозна промяна в състава на атмосферата дори в сравнение със ситуацията отпреди само едно десетилетие

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Наблюдаваме рекордни стойности на трите най-важни парникови газове | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато ви е семантиката, такава ви е и зелената политика. Пак го изстрийте: Слънцето има цикъл от 12068г на увеличена активност. Тогава се сменят и магнитните полюси на Земята, увеличават се земетресенията, вулканите и природните бедствия. Ядрото на Земята се нагрява, както и океаните, които океани в резултат отделят СО2. В момента магнитния северен полюс е в руските територии Новая земля и се движи на изток с 60 км годишно. Катаклизъм е неизбежен и ще намали морското ниво със 150 м. Която изпарена вода впоследствие парниковия ефект ще охлади Земята и ще се образуват стотици метри ледени покрития. За следващите хилядолетия. Купувайте от днес имоти на 15 тите паралели от екватора. Мах на Слънчевата активност ще е 2046г. Влиянието на автомобилите, заводите и пърденето на кравите е прашинка за топло обмена на океаните. Слънцето е "виновно" за СО2.

Съдържанието на СО2 не е константа, защото това е най разтворимият газ от газовете в атмосферата. Разтворимостта на СО2 във водата в сравнение тази на О2 е двеста пъти, на азота няколко хиляди пъти. Реакцията е както следва: СО2+Н2О=НСО3- + Н+. В природата реакцията протича спонтанно, а в живите организми се катализира от ензима, карбоанхидраза. Пиша я за меринджейчета от климатичните институти, за да я запомнят и да спрат да страхуват народа. Хубава вечер на всички!

Прекрасно е да е по-топло. Бих приветствал отделянето на повече СО2, ако наистина щеше да докара затопляне. За съжаление това е измама. Мамят ни за субсидии, за да им финансираме псевдонаучните идиотии с парите от бюджетите на държавите... А Китай бълва ли бълва. И отрови, и СО2, и всичко. А ние, вместо да се борим с отровите, се занимаваме с един безвреден газ с толкова нищожна концентрация, че е по-скоро "следи от газ", отколкото газ. 0,04%!!!

Не знам кой крив и кой прав и какво го предизвиква това повишение на средните градуси и т.н! Явно всеки много знае и много е учил! Само реалности констатирам: Предната година валя сняг в София три пъти - последно края на март! Тази година в София валя сняг два пъти и се стопи за 5 дена! Сливите цъфнаха 20 дена по рано! Вишните 45 дена! Лястовиците са в София месец и половина по рано, а люляка цъфна два месеца по рано! Това от моя скромен опит и живот от над 60 години в София! П.С. А и аз си купих климатик, щото миналото лято изгорях!

А помниш ли как хъшовете са минавали Дунава по леда? В същото време виждал ли си в учебниците по история, че по нашите земи са живели лъвове по римско време? Да си чувал, че Гренландия е наречена така по време на затопляне през Средновековието от викингите, защото там, където днес са ледове, са гледали житни култури и лозя? Планетата не е на 60 години и твоят живот не описва цялата й история. Имало е времена много по-топли от сега, имало е и такива с повече студ и ледове. Като цяло за глобалната температура на планетата геолозите са на мнение, че сме в един от най-студените периоди. Преди 2000г по римско време е било няколко градуса по-топло средно примерно. Затова и се радвам на американските журналисти, дето им пуснаха в нета изказванията как климатичните промени довели до земетресение(в известна земетръсна зона) или слънчево затъмнение, каквито те не били виждали за целия си живот, т.е. никога ги е нямало преди на този свят. Е, ние 90те имахме пълно затъмнение, ама да не издребняваме. Било е илюзия, както и Стражица, земетресенията на няколко години в Япония и т.н. Тъй де, нашите деца при слънчево затъмнение ще решат, че е станало чудо невиждано, щото откак са се родили е нямало такова нещо. Никога дървета не са цъфтели зимата, само и в народните поговорки го има и са стари поверията, че след това реколтата ще е слаба. Има-няма на десетки пъти твоя живот са тия поверия.

Не отричам и не споря, просто споменавам факти, нищо повече! Иначе и по време на Динозаврите е било къде къде по-топло и е имало в пъти повече Въглероден диоксид, поради което е имало и буйна растителност, но честно казано не ми се живее по- такова време!

"През последните 200 години, концентрацията на въглероден диоксид в атмосферата се е повишила с повече от 33%. Най-точните и пълни данни за концентрацията на СО2 датират от 1958 г., когато на връх Мауна Лоа на Хавайските острови започват постоянни инструментални измервания, и те показват непрестанно увеличаване на концентрацията му. Ако в началото на тези измервания концентрацията е била 315 части на милион (ппм), то в началото на нашия век са 370 ппм, а за 2019 г. са 408 ппм. " А това , че малък поцент , то и огледалното покритие в едно огледали е с дебелина няколко микрона ама си отразява всичко

За отразяването на светлина спрямо парниковия ефект не си съвсем прав, а и сега наистина сме с концентрации по-ниски от преди 1000г примерно измерено по геоложки данни. Геолозите казват, че такива стойности близки до минимума за оцеляване на растенията, от там и живота никога е нямало. Затова и преди милиони години при в десетки пъти повече СО2 навсякъде почти е било гъсти гори, а сега растителността не е нито толкова буйна, нито толкова много. Потърси защо пускат СО2 в парниците и какъв е ефектът на двойна концентрация спрямо тази в атмосферата, каквато гонят. Иначе какво ще кажеш по въпроса за водната пара и нейния парников ефект? Доказано той е много по-голям от този на СО2, а концентрацията й в атмосферата е до десет пъти повече(1% при -42градуса до 4% при 30 градуса). Как ще оцениш всеизвестния факт, че вулканът с кривото исландско име, дето изригна преди години, беше оценен да е вкарал в атмосферата повече СО2 от цялото количество, което хората са изпуснали от началото на индустриалната епоха насам? Какво ще кажеш за всеизвестната оценка, че СО2 чрез фотосинтезата на растенията се рециклира в рамките на 10-15 години, т.е. се връща в почвата, отива за растежа им и т.н.? Не че хората не замърсяваме природата. Просто да измисляме, че СО2 е виновник за катастрофи, е все едно да виним водата или кислорода. Отделяме много отрови от промишлеността. За тях да се говореше. Ама, не, виним СО2 за "глобално затопляне" и "климатична криза". Даже журналисти пишат глупости като климатичната криза да е виновна за земетресението от тези дни в Ню Йорк или слънчевото затъмнение. Да, дотолкова са луднали, че такива апокалиптични събития никога не са ставали и са заради СО2.

Спри се бе, само трябва да те поправям топлуната се предава по 3 начина, ти сам си намери какви са геолозоти си нямат и на идея как функционират растенията (1% при -42градуса до 4% при 30 градуса). а водната пара процентите ти звучат много измислени, от ъде са ти данните ? и по твоята логика преди какава е била влажността на въздуха , имам в предвид преди милион години ? относно Вулканите - какъв начин за повлияване на изригването им знаеш ? аз никакъв Какво ще кажеш за всеизвестната оценка, че СО2 чрез фотосинтезата на растенията се рециклира в рамките на 10-15 години, т.е. се връща в почвата, отива за растежа им и т.н.? за много неща които пишеш не съм съгласен, но че журналитите пишат глупости си прав. А за малоумниците зад океана, да си пият белината , хич не ме влнуват

Откъде са данните за водни пари в атмосферата? Пиши в гугъл и това е първото, което ти вади. Не е вредна влажността на въздуха. Просто водните пари са: - с в пъти по-силен парников ефект от СО2 заради спектъра, който отразяват - над 10 пъти повече като концентрация в атмосферата Та въпросът е защо за тях нищо не се говори, а се вини газ, който сега е в най-ниските си нива в историята на планетата и всъщност близо до минимума за оцеляване на живота. Не говорим за това как геолозите мислели, че функционират растенията. Говорим за фотосинтеза и растеж. Затова и в промишленото земеделие в парниците пускат двойно на концентрацията в атмосферата- растенията са по-големи, дават повече продукция. Вече геолозите виждат следи от ефекта- намират следи от примерно 5 пъти повече СО2 преди Х време, с това фосилите са на по-голяма и буйна растителност от сега. Повторил си моя въпрос за рециклирането на СО2 от растенията. Този цикъл е известен от биологията. Растенията фотосинтезират, т.е. се хранят с СО2 и отделят кислород. Биология от 3-4 клас. Органичната химия ни показва другата част- живата материя е на база въглерод, който идва от СО2 при растенията. Животните ядат растения или други животни и от там взимат въглерод, за да градят молекулите на телата си. Съгласен ли си с това или ще мислим нова биология и химия?

Всъщност днешните 400ррм СО2 са най-ниската стойност, откакто има живот на планетата. При 200ррм растенията няма да имат с какво да се хранят(фотосинтезират) и животът ще изчезне. За отглеждане на растения в парници всъщност ползват системи, които удвояват концентрацията на СО2, т.е. пуска се СО2 в парника, за да увеличат добива. Защо никой не говори за това? Другото интересно е, че всъщност СО2 се "рециклира" в природата чрез растенията за около 10-15 години. Пак никой не говори за това и изсичат гори, за да правят соларни паркове и вятърни перки. И сега най-интересното- СО2 е 0.4% от атмосферата, а човешкото влияние всъщност е 3% от всички емисии. Останалото е дишане на живи организми, вулкани(Само един голям стига да замести целия принос на хората, откакто ни има.), от океана и т.н. А за промяната на климата към незнайно как "най-топъл, откак свят светува", всъщност в момента сме в Ледникова епоха. Да, определението за ледникова епоха е кратко- време с лед на полюсите. Имало е времена без лед в Антарктика, на север. Затова и сега лятото в Сибир при размекване на леда вадят от калта мамутски бивни и това е световният добив на слонова кост, защото истинската слонова кост е забранена. Даже цял запазен мамут имат изкаран и го държат в хладилник. През римско време преди 2000г всъщност е било по-топло от сега. Още по-странно е, че в края на 70те и началото на 80те всъщност се е говорило за глобално застудяване и ледникова епоха. Затоплянето е след неуспеха на прогнозите за застудяване, нежеланието на природата да ни избие с киселинни дъждове(средата на 80те) и самозатварянето на озоновата дупка(90те). Незнайно как политиците и лобитата през 10ина години измислят по някоя нова щуротия обратна на предишната, за да налагат забрани, да източват пари и да стресират хората.

Съдържанието на СО2 в атмосферата е 0.04% (400 на милион е 0.4 хилядни, което е 0.04%).

Прогнозата на времето е голямата аванта. Даваш мизерни стипендии на "учените" и след това колиш и бесиш наред.

"По данни на Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (НОАА) глобалната концентрация на СО2 се е повишила средно до 419 частици на милион (ппм) през 2023 г.," Ха ха, това са най-нистите стойности на СО2 през последните хиляда години, но видиш ли ти трябва да се паникьосва овценаселението :)))) Имало е периоди на Земята, когато тези стойности са достигали до 7000 частици на милион и планетата е била зелена градина. Ниските нива на СО2 ще доведат до обезлесяване и невъзможност за развитие на земеделието, което ще доведе до глад и смърт на една част от населението!

Заврете си зелените политики, които направиха живота ни абсурдно скъп вместо обратното, защото са уж възобновяеми, знаете къде!

Тъй, тъй... Т.нар. "топлозадържащи" газове представляват под 0.05% от атмосферата и не топлозадържат нищо. И арктическия и антарктическия лед са си съвсем добре, въпреки Ел Ниньо. Според затоплистките "прогнози" Ню Йорк отдавна да е под вода, а лятото да няма арктически лед. Няма една сбъднала се затоплистка апокалиптична "прогноза". Това, което наблюдаваме, е безпрецедентно всяване на паника с цел източване на средства за "зелени" политики.

Всъщност, газообразната субстанция с най-голям парников ефект е водната пара в атмосферата. Но за нея нищо не казват, просто не е удобно за дневният ред да се говори за това. Затова се говори за чудовищни увеличения на неща, които са по-удобни.