Джунглите скоро ще произвеждат по-голямо количество диоксид, отколкото поглъщат

Понастоящем тропическите гори притежават 50 процента от глобалния капацитет за поглъщане на въглероден диоксид

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво - ще се окаже правилно изсичането на тропическите гори ?

Статията е малоумна! А що се отнася до горите, ами всички държави да направят кампании по засаждане на дървета. Погледнете колко много неползвани земи има из България. Там където няма почти нищо - трева и по някой храст... Това може да се залеси с подходящи за местния климат и почва дървета. Но България е малка на фона на света.

В подкрепа на думите ти ще напомня, че част от Североизточна България е била наречена от турците Делиорман - Лудогорие, а днес там почти няма гори ….

Ето ви подобни идиотизми в подкрепа на ненормалните еко-мафиоти: Вследствие на движението на автотрафика, в автомобилите се образува бензин, които се събира в резервоарите на колите и шофьорите трябва да го изливат в каналите и реките, с което замърсяват водите. Вследствие на работата на ТЕЦовете, се отделят огромни количества въглища, които миньорите заравят под земята, но вече няма къде да се заравят и това води до отравяне на почвата. Поради растежа на дърветата и раждането на плодове, натрупването на листна маса и т.н. се създават огромни количества от ненужни биологично-разтворими растителни маси, които замърсяват почвата. Затова всички дървета, храсти и треви трябва да се отсечат, защото от гниенето им се отделя метан, СО2, кислород и вода, които са най-вредните газове за глобалното затопляне, като парникови газове и тежки водни пари, които задържат топлината. Учените откриха, че растителните биомаси са основна причина за глобалното затопляне, като приносът от последните се е увеличил с над 30000% през последните 3 века. (нищо, че "статистика" праиме само от 2 години насам)

От заглавието се зарадвах - повече диоксид значи повече кислород. После четох другите глупости и си представих, че джунглите им пречат и са проблем, заради което искат да ги изсечат. Не знам кой е по-малоумен - автора или редактора.

Изяж веган, спаси планетата ;)

Вегани и вегетарианци, Вместо да изтребвате кравите престанете да требите зарзавата! Зеленчукът фотосинтезира!.

Други учени пък казаха, че е силно преувеличена ролята на амазонските гори за поемане на въгл.двуокис. Те казаха, че океанът поема най-голяма част от него. Кой е кри, кой е прав, никой не знае?

реално погледнато има логика океана да преработва повече, щото площта на океана е далеч повече от всички екваториални гори. Но от друга страна планктона в океана също измира със стряскаща скорост, но не така видимо за широката публика както кораловите рифове.

Всъщност, според учени като Питър Рид (Peter Ridd), кораловите рифове са в много добро състояние и живеят и се развиват по-добре при по-високи температури. Увеличените количества CO₂ също влияят положително, макар и индикретно - коралите живеят в симбиоза с фотосинтезиращи водорасли, които фотосинтезират.

Фсички ще омрем! За съжаление на бъдещите поколения ще завещаем една кочина. Дано технологиите ре развият с някаква невероятна бързина за да могат да "тушират" ефекта от дейността на ненаситните БОКЛУЦИ, ламтящи за пари.

Повече данъци и забрани за всички (за да можем ние избраните зелени човечета да живеем в зелени райски градини)

Грета Тунберг сега трябва да спретне едно конско на животните в джунглата да отделят по-малко въглероден диоксид.

Не занам защо екоталибаните се фокусираха върху въглеродният диоксид, но той НЕ е проблем и няма и да бъде скоро! Грантаджийска история!

+1! Освен това еко"умниците" упорито пренебрегват наличието на такива глобални източници на C02, но и на далеч по-опасния метан като (към днешна дана, по данни световни организации като Statista), на един милиард крави, още толкова кози, около 1.2 милиарда овце, 980 милиона прасета и 50 милиарда кокошки. В добавка - 900 милиона домашни кучета и поне 200 милиона домашни котки и още 250 милиона други домашни любимци (хамстери, чинчили, канарчета, костенурки и т.н.) За капак идват и 60 милиона коне. Тези числа са били два до три пъти по-малки през 2000 година и 5-6 пъти по-малки - през 50-те години на миналия век! Тези животни НЕ СА част от естествената биосфера на Земята и приносът им за разните емисии и дори по-голям от този на всички автомобили с ДВГ, взети заедно. НО БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ! Или? Ха сега де?!?

Нито метанът, нито СО2 са някаква заплаха за каквото и да било. Едно време беше класовият враг, сега като няма класов враг нали трябва "човечеството да се бори с нещо", че политиците и разни други нищонеправци (разбирай т.нар. климатични учени) да си оправдават заплатите. И тъй като страхът "продава" най-добре, той се използва най-много. А "таргетът" е СО2, защото горивата засега са що-годе единственият достъпен и портативен "склад" за енергия с висока плътност.

За да се произвежда по-малко метан, трябва драстично да се намали животновъдната индустрия до степен да изчезне като такава. Аз обаче не съм срещала много хора, които са съгласни да оставят ежедневните си сандвичи с шунка, кюфтета и пържолки, нали.

Много са хората или поне тези дето се наричат така!