Горите в Европа не се справят с измененията на климата

Изследване стига до извода, че те не могат да бъдат инструмент в управлението на климатичните промени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи, насред лятото, моя огромен орех в двора, който и изключително тъмен и изключително гъст, какво прави, загрява Земята или я охлажда? Аз, както и всеки и всяка (човешки същества) знаем отговора. Но, влечугите орехи и други дървета не харесват.

Мале майкооо

Докато популисти се занимават с екология ще е така. Има еколози които са кадърни и знаят какво правят редно е на тях да се остави изборът как да се борим с проблема. Един тъп тъп та тъп пример, залесяване в България с иглолистни гори на места където по принцип виреят широколистни. Ефект намалява водата в почвата с около 25 "пъти", насажденията са болнави и дървесината е некачествена, опасността от пожари нараства експоненциално. Унищожаване на еко системата ( за запознатите е ясно, твърде дълго е за обяснение). Накратко всеки проблем трябва да се проучи от специалисти и да се предложи адекватно решение а не от "популисти" които първо не им пука второ са абсолютно некомпетентни.

Преди 50 години у нас е имало масово наводнения. Сега е предимно суша. Е, тогава са се борили с наводненията (и са садили иглолистни), а сега трябва да се борим със сушата. В смисъл бързите решения това правят. Въпроса е, че и да садим и да сечем пак няма да живеем в аквариум, а на Земята. Всички такива дето все правят нещо трябва на тях да им направят нещо отзад и дълбоко, за да може тия дето живеят да останат живи.