И без война Европа е пред поредната криза – недостига на вода

Повече от една четвърт от територията на континента е в състояние на суша от началото на месеца и много страни се подготвят за повторение - или по-лошо - на миналогодишното сушаво лято

Обратно в новината

Коментари - И без война Европа е пред поредната криза – недостига на вода | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми ако САЩ не бяха взривили северните потоци, можеше по тях прясна вода да купува Европа

Гледам по научни канали, че преди 1000 ди години охлаждането е предисивикало суши. Обяснението е, че има по малко изпарения от моретата и океаните, следователно по-малко валежи. В Ако има по високи температури, следователно трябва да има повече изпарения от океаните и моретата и следователно повече валежи. Да ама не. Та кое е вярно. Все пак количеството вода е константа. Тя може да е вода, лед или пара. Занчи ледниците се топят, няма дъждове ( разбирай няма влага във въздуха), значи остава да има вода. Нещо ни правят на маймуни. Ама то е нормално де. То това е било винаги.

Дали в Европа някой лани написа нещо за Перник...

Изобщо не ми пука за никаква европа. Тук си имаме вода.

Поредната простотия , която се очакваше , само от водата до сега не се бяха сетили да печелят милиарди за сметка на населението .

Ми то и сега може да купува вода по северните пАтоци, ама солена ;-)

И мого негри сигурно.

Е как без война, като Европа води война с Русия. На континента. Военната индустрия работи на пълни обороти и даже не смогва, а за самите сражения да не говорим. После защо климатът не им бил в ред.

Те, европейците за това отровиха водите и реките на България!

Причината да казват, че е най сухата за последните Х години, е че в станциите или параметрите, по които отчитат са на Х години. Ако си гледал скоростта на вятъра в България, си виждал често че има ветрове над 144км/ч защото уреда който ползват мери до 144км/ч. Най-качественото и старо измерване на климата в целия свят имаме от Япония - кога цъфтят емблематичните им дървета. За последните няколко години са отчели с 2 седмици по рано от нормалното, а водят записките си от 1200 години.

Още не сме почнали да я превръщаме във водород... Как така свърши, колко фирми взеха кредити да строят и развиват бизнеса?

По кой календар отчитат японците?

Малко са попресолили манджата. Понеже следя нещата - наистина тежко е положението само в Испания. На места там валежи почти не е имало още от есента, а преди това и лятото. Проблемна е и малка част от Франция - крайните югоизточни части около Ница/Марсилия. В останалите около 80-90% от страната послените месеци, включително и този април падат добри валежи. И също частичен проблем има в Северна Италия по долината на река По. Никой обаче не казва, че голяма роля тук има безконтролното ползване на водата за "зелена" енергия посредством ВЕЦ-ове.

Споко, Океаните са Препълнени ...Бил Гейтс ще измисли с "изкуственият интелект" ..и ще превърне водата от океаните в "сладка вода"..Той предложи,.. изкуствени кюфтета вече (от щурци и комари ) ...Участва активно с ПАРИ за производството на ТОКСИНИ ..тоест, "Ваксини"...шъ са Опраим !!;)

При нас 70 % се губи по ВИК мрежата. Тия от вик са за бесилото. Никакви инвестиции в последните 30 години. Само лапат и вдигат цените, а тръбите не са подменяни от 70те години на миналият век

За това, че нямаше зима, нямаше сняг и няма вода, може да благодарят на сащ, които взривиха руските тръби и това доведе до освобождане в атмосферата на 750 км газ под налягане, който беше в тях. Метанът е с много по-силен парников ефект от въглеродния двуокис и беше освободен за много кратко време. Това е климатичен тероризъм на една фалираща държава, която желае да заграби чужди пазари и да забави фалита си.

Ама няма страшно важното е да сме независиминот Русия независимо намква цена..овцете ще плащат

Вярно не валя сняг, но валяха дъждове. Но това явно не се брои. Абе суша ти казвам...

Какви високи температури! По студен април пт този не помня, а аз помня отдавна. Соросоидните затоплисти пак се превъзбудиха.

Разказахме им играта на руснаците с топлата зима! Уви, в Европа единствените хора, които останаха близо до природата са циганите. Глупавите европейци не знаят, че топлата зима е проклятие. И си мислят, че хляба го печатат на 3D принтер. Малцина помнят поговорката "Дебел сняг - дебел самун".

Климата тази зима беше "пипнат".Нали са пълни газовите хранилища,да не се правят на луди.

В Европа има предостатъчно вода! В част от Испания има проблеми, но те могат да бъдат решени срещу съответните суми.

Не давайте минуси ами се замислете, защо се вайкат за Европа - вторият най-добре запасен с вода контитнент, а не се вайкат за другите 4 континента?

Това е още една причина България да е в ЕС. Те знаят, че България е на 4 място е Европа по запаси на вода. Ще ни ги вземат като ми залъгват с някаква солидарност. Която никога няма да се задейства към нас разбира се. Как например се намериха стотици милиарди за да се издържа украинската държавна и социална система а за българските пенсионери немохаха да намерят едни пари да им субсидират пенсиите. Ей така и те да разберат, че са европейски граждани.

В Испания е зле щото носят на гърба си тъпите земеделци,един стрък от кво да е тук се полива.Е нема и немое да има вода за глупоста на ЕС де решиха,че Испания с този неподходящ климат ще бъде проузводител на плодове и зеленчуци.Една трета от Испания си е вече пустиня.Нема кво да се лъжеме.

Как ще ти вземат водата?

Идват с армията и си я взимат, а ти ако щеш я давай!

Ей, много плачете за този Европа! То не беше студ, глад и мизерия без рашистгия газ, тор и приятелство. Ай сиктир!