Има връзка между сезоните и умствените способности

Неврофизиолози са провели експеримент и са открили връзка между сезоните и спецификата на работата на мозъка през всеки един от тях

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

28 доброволци ... за представителност трябва поне 1000!

Защо никой уче досега (поне ние не сме срещали) не е обяснил защо св. религии са възникнали в южното полукълбо, а всички гении и велики открития принадлежт на сев. полукълбо! Ето тема, достойна за научна дисертация по философия и психология!

"Сезоните НЕ са имали ефект върху РЕЗУЛТАТИТЕ от теста, но е отбелязана РАЗЛИКАТА в РЕСУРСИТЕ, изразходвани за тяхното преминаване.'' Заглавието противоречи на твърдението в самата статия. Фактът, че през юни мозъкът изразходва повече енергия, в сравнение с декември например, НЕ ВЛИЯЕ на крайния РЕЗУЛТАТ за преминаване на определена задача. Това, че се изразходва повече енергия не означава по необходимост и по-голяма резултатност.

Само не разбрах защо последното изречение да не е вярно, след като идеално обяснява т.нар. "проучване".

И така, най-активно работи мозъкът в началото на лятото, а си почива през зимата след натоварването в предишните сезони, есента със своите краски предразполага към меланхолия и творчество, а зараждащият се живот през пролетта насочва активността към радост и забавления.