Планетата остава без джунгли: гори остров Калимантан (Борнео) - галерия

Под заплаха са стотици редки орангутани, един от най-близките до Хомо Сапиенс животински видове, след шимпанзетата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина орангутаните вече почти са униюожени заради лицимерието на западните държави - джунглите са унищожени за да бъдат засадени палми за палмово масло с което ни тровят. А сега започват да се борят за спасяване на горките маймуни.

много ми е интересно как става пожар в джунгла? особено на остров, където средната влажност е над 50% целогодишно, и как така изведнъж всички джунгли пламнаха? нещо гнило има тук

Остава, ами. Като не дават да се ядат прасета, дето се гледат в кочини, а ни налагат да се храним с рогат добитък, и ГМО соя и царевичак. Пък на тези неща джунглите им се пречкат. На едните да пасат, на другите да растат.

ужасно тъжно що за алчни хора

Нема страшно! Баце скоро ще направи България джунгла!

stankow

Островът е 730 хиляди кв.км, колкото 7 Българии. Има плантации, само по крайбрежието. В центъра няма ни път, ни село, ни нищо. Към 80% е девствени гори. И нямало място къде а се скрият "няколкостотин" маймуняка ? А стига с тези маймунски "новини" !

Човека е грешка на природата. Иам теория че е експеримент на извънземни.

Човечеството полага изключителни усилия "режейки клончето на което седи"!

Вземам си пуканки и сядам на първи ред да гледам представлението" Измиране на Хомо Сапиенс".

Алчността на капитализмът ще затрие човешкия род и природата. Жалко само за животните и природата, а хората,те си го заслужават и колкото по скоро, толкова по добре. Капитализмът иска максимум печалби и потребление до откат. Този строй си е прогнил, независимо в какво се опитват да ни убедят. Социализма си имаше и добри неща - това безкрайно консуматорство го нямаше.

Не е капитализмът а е човешката алчност. Техническите нововъведения също помагат да се правят глупости. Ако дървата се сечаха с брадва като преди 100 години нямаше да може като сега за 1-2 часа цяла гора да бъде изсечена.

Точно Капитализма е. Нерационално използване на природните ресерси, свръхпроизводство, желание постоянно да се сменят дрехи, мебели, техника ,автомолили и т.н. въпреки че старите са напълно функционални и здрави, но пазара го налага. Тонове храни и дрехи се унищожават и изгарят защото някай е бил много алчен . Консуматорски строй, в който ежеминетно ни се "налаг" да купеваме още и още ненужни неща . Това е голямата грешка на този строй.

Консуматорство имаше и при соца, но нямаше почти нищо за консумиране

Очевидно, за нормалните, глобалните пожари не са случайност.