Изменението на климата и неговите лицемери

Пътуването на Грета Тунберг с частна яхта през океана излъчва шест пъти повече емисии, отколкото, ако беше летяла с обикновен самолет по редовна линия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родшилд е спонсорирал пътуването на шведската активистка за климата Грета Тунберг, която в момента плава на яхта от Монако до Ню Йорк.

кралското семейство да намалят педофилията и сатанизма па после да "умуват" за екология

защо да не може, забраняват се самолетите и автомобилите , и само велосипеди в целия свят. Китай са показвали че така може, но и те позабравиха тази идея. И да оставят електрички-влакове за товарен превоз.

SO?!

Успееш ли да се понравиш на стадото овце, няма значение че под овчата ти кожа се крие вълк.

Напоследък имам чувството, че човечеството изпада в някакви крайности, които са точно толкова погрешни, колкото и това срещу, което се протестира. Този абсолютизъм няма да доведе до нищо. Светът никога не е бил само бял или черен. Той е едно безкрайно и с различни нюанси сиво. Това, с което трябва да се борим е АЛЧНОСТТА Тя е в основата на всичките ни беди.

Климатът и околната среда страдат от ежедневните кратки пътувания със стари автомобили, от тоновете пластмасови опаковки, които се изхвърлят масово, от поголовното изсичане на горите. Това, че определени лица са демонстрирали лицемерие, не бива да служи за оправдание на обикновения граджанин да продължава с мръсотията, която произвежда. А всъщност точно това се получава, щото да живееш екологично изисква все пак някакви усилия на ежедневна база, като да си носиш торба за многократна употреба, примерно.

Статията ми хареса, ама какво да прави Хари като е втора цигулка или пък Грета, това е единственият начин да я видим.

Добра статия!

Чудесен материал, великолепно написан, поздравления за автора!

то е същото като Гошо съседа, дето непрекъснато се оплаква колко било мръсно пред блока, но си хвърля боклука през прозореца

Ауч! Това заболя, хубава статия

Хахаха - авторът е поредният шил. Власт не се практикува открито, особено такава която 'властва' чрез сенките, защото няма МОРАЛ. Няма нищо 'относително' спрямо морала и Константин не е 'купувал' индулгенции, защото синът му и жена му не могат да си купят такива. Просто се опитват да омотаят хората, че всичко е част от 'нормалното' в човека - грешното. Автора и онези 'звезди' да ядат шнур и да мрат.

по-скоро с безотговорността

Същите лицемери са и за бежанците. Казват отворете сърцата си, не знам какво, а те самите нищо не са помогнали, освен за увеличаване на броя им.

Тази Грета е една от най-гнусните или е глупава. И твърди, че тази яхта върви само на слънчеви панели, а сякаш контрола на платната е с хидравлични винчове. За тях трябва или работещ генератор с помпа, ли генератор и големи акумулатори, които се зареждат редовно. Самолетът би изгорил 1,5 - 2 на сто километра за превоза на госпожицата.

21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. 22 Като се представяха за мъдри, те глупееха, 23 и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини. Послание към Римляните 1:21-23 Лицемерие - "Несмисленото им сърце се помрачи "

НПО-та от кога станаха с педофилски наклонности,експлоатират деца като Тумберг за своя лична облага!?

Всичко си е закономерно. Богатите и властимащите ще спрат да са лицемерни, когато престанат да са богати и властимащи. Промяната на климата е неизбежна. Когато климатът се промени много за кратко време (което вероятно ще стане скоро) на различни места по света ще има суша, наводнения на други, ще има глад, ще спира тока, икономиките ще се забавят. Тълпите ще се разбунтуват и тогава богатите и властимащите да бъдат изметени за да престанат да ни облъчват с лицемерие. В тази статия ме дразни поставянето на равенство между кралските особи и Грета Тунберг, която едва ли е пресмятала кой презокеански транспорт има по-малко въглеродни емисии. Тя го прави за да привлече внимание върху проблемите, докато ония "синьокръвнитре" се лашкат напред-назад с частен самолет за да им е удобен живота и хич не им пука - с какъвто и транспорт да пътуват те ще продължат да усвояват парички от английската хазна и да живеят на гърба на всички останали. Промяната на климата му е майката - нещо за да се оправи трябва да се срине до основите!

А кратките пътувания с нови автомобили нещо различно ли са? Единствено малките електроавтомобили се отличават, както и малките хибриди.

забранява се добива на нефт, газ и всякакви изкопаеми, забранява се индустриалното производство на храна, забранява се производството на автомобили, самолети, влакове, автобуси и всякаква друга гадост, забраняват се медиите, забраняват се фармацевтичните и всякакви химически фирми и лаборатории, забранява се летенето в космоса, а може и доброволно, но ще трае по-дълго, ако въобще стане, така че - диктатура му е решението на проблема и ако не сте забелязали вече - натам ни тласкат къде по-бавно, къде по-бързо просто за да тече дискусията в мрежата - кой е наш и кой е ваш...ХАХАХА - светът е едно смешно-тъжно място!

Важното е, че ти си умен и ги разбираш нещата.

като сочиш с пръст другите, не забравяй, че палецът сочи към теб

Гоше, всички деца искат да станат програмисти или като в твоя случай да пишат смислени онлайн коментари , но ще трябва да има и кой да копа картофите. Ти си един от най-простите екземпляри за днес и ти препоръчвам да се научиш да копаш, за да не умреш от глад.

Движа се с колело и не харча хиляди за нова "еко" кола.

Откато на чугунена глави беше дадена клавиатура. Чукча, чукчааааа!

Зеленият тероризъм среща отпор

Техник съм. Иронично, но и картофи се копаят с техниката, която някой трябва да накара да работи - в случая аз. В момента чакам въпросната яхта да дойде за ремонт. И очевидно не съм програмист.

Ох, прости ми, че не изредих в азбучна поредица всички замърсители. Ето, специално за теб: Кратките пътувания с каквито и да било автомобили.

Брей...имало 1 журналист в дира....изненада

Като прочета "обикновените граждани" и ми се повдига. Вие от необикновените ли сте? С какво? С какво някаква си там, омъжила се за някой си е повече от мен?! С какво, бе?! Аз съм точно толкова необикновен/обикновен човек, колкото всеки от тия врякащи лицемери. Опасните не са те, а подобните вам (). Много обичам да чета пълнеж. "... от тоновете пластмасови опаковки, които се изхвърлят масово...". Ми, като се произвеждат и потребяват масово, логично е да се изхвърлят масово. Нещо странно ли има? От деца си носим торби за многократна употреба, ама окото ми няма да мигне, ако, о! ужас, съм забравил, да си купя найлонова. Не ми обяснявайте на мен к`во и що, а като сте такива активисти, убедете фирмите да пуснат алтернативи, а на ми пилете на мен. Не отричам личната отговорност, но тоя фанатизъм вече ме кара по-скоро да правя напук глупости, отколкото да ми пука за бъдеще и т.н. Омръзнахте ми вече с нравоученията си! "Макдоналдс" като си смениха сламките във ФАЩ с хартиени и? Оказва се, че пластмасовите подлежали на рециклиране, а хартиените им - не. И к`во правим? Сечем дървета за сламки от хартия, които после по същия път попадат на същите места. Гениално! Дайте обичайната мантра... 3, 2, 1!

Да да има нещо вярно

Едно от малкото хубави неща в системата, в която живеем е това - че всеки може да изкаже мнението си. Жалкото е, че такива мислещи хора, написали нещо, което наистина си струва да се прочете и да накара другите да се замислят, бива измествано от обичайния монотонен брум на мейнстрийма. В случая не са само принцове и принцеси, употребени малки момичета за лични цели или за известни политици и поп и рок звезди. Тук става въпрос за институции, корпорации, които използват тия хора за лъскане на собствения си имидж. И най -трагичното - "еко " - то се използва като ново оръжие за контрол на масите, за да харчат парите си за нови "еко " неща и да хвърлят старите не -еко, продуцирайки още повече емисии, но движейки капитализма напред! Не карайте дизели - ето, електроавтомобили! Хвърлете стария фризер с гаден фреон, и вземете нов с фреон с аромат на горски ягоди (да бе) ! Примерите са милиарди! Но трябва да мислим малко повече!

Научно погледнато, проблема е че не е възможно биологичната материя да живее постоянно в т.нар. хармония с природата. В геоложкия летопис са отбелязани много масови измирания, някои от тях включващи над 95 % от живелите тогава организми. Всички те, за някакъв период от време са били в хармония с околната си среда, после тя бързо се е променила, било от външни причини, било то от промяна породена от самия живот. Разумът не само че не е решение на този проблем но дори го прави по-сложен надграждайки върху него проблемите на сложната социална среда присъща на разумните организми.

Математически погледнато напр. не е нужно да променяме начина си на живот и консумирането на енергия и ресурси ако просто намалим броят на населението т.е. дадем шанс на планетата да преработи всички тези емисии (а тя ще се справи ако населението е еди колко си по-малко - умните глави да сметнат колко). Друг вариант - финансова криза => хората нямат пари => не карат коли => не пътуват (обществения транспорт замърсява по-малко) => нямат пари за нов телевизор (производителя на телевизори не замърсява) и т.н.

Толкова нелогизми има в тоя коментар, че човек не знае откъде да го почне... "... (което вероятно ще стане скоро)..." - така ли, г-н/г-жа/г-це ясновидец? А не е ли също абсолютно точно толкова "вероятно" да не стане скоро? Колко вероятно е да не дължи на 98% естествени процеси? Тези дни четох изследвания за отделяния в атмосферата въглероден диоксид. Оказва се, че удобно в сметките приписват отделяните от вулкани газове към количествата на съответното място (разбивката е по градове, не само по държави). Грета е чучело, което господарите й развяват пред света. Никак не е случайно, че е момиче и че страда от куп заболявания. Перфектната кукла, която повечето хора ще изпитат неудобство да критикуват. Не случайно и външният й вид се поддържа по подобие на много по-малко на години дете. Много ми прилича на Пипи Дългото чорапче. И поведението й е режисирано много сходно. Това за тия, които четат, де. Неука, неопитна, без никаква идея какво точно иска и как да се постигне,... мога да продължа, но самата тя не е виновна. Родите ли й са я дали под наем. В нета се появиха повече от достатъчно разследвания за връзките на родители с тоя и оня. Случайни неща тука няма. Това много ме кефи: "... нещо за да се оправи трябва да се срине до основите!" - какво точно имате предвид? Човешката цивилизация да почне от нулата ли? Какво би струвало това на планетата?

Математически погледнато не върви, защото бизнес погледнато не става, а човешкия социум не се движи предимно от математиката, а от бизнеса , парите, добавената стойност и начините на найното разпределяне.

С'а, обясни, каква точно е разликата между ежедневните кратки пътувания със стар автомобил и такива с нов автомобил? Като рече, изсичане на горите, не съм видял много хора да протестират пред централата на ДПС, да речем, в "чийто обръч от фирми" попадат 99% от дърводобивните у нас. Да си почнем от наш'та си къщичка. Единствено за пластмасовите опаковки си улучил/а. Само от тези 3 неща ли страдат климатът и околната среда?

Апропо! Вие (егати, падна се като начало на изр., иначе главна буква, ама др. път) като си пазарувате в торба за многократна употреба, вадите продуктите от пластмасовите им опаковки и ги оставяте в магазина ли? Или не купувате и продукти, които имат пластмаса? Телевизорът ви () е дървен ли?

Написването на такава статия е обидно подценяване на хората, които все още могат да четат. Да пишеш едно и също, но леко пренаредено в една безкрайна тирада в прослава или в "прорицателна прослава" на хора с измислено или наследено "звездно обществено положение", е проява меко казано на бездарие или силно подценяване на аудиторията. А за лицемерието на хората отдавна е казано, че колкото те са по-нависоко в обществото, толкова по-голямо и нагло е тяхното лицемерие! Това нещо като тяхно "служебно задължение", при това доста досадно. А авторът на тази статия изглежда не по-малък лицемер, при това силно приведен в угодническа поза пред власт имеющите лицемери.

другото име на лицемерието е "социална интелигентност". нормално е персони на върха на даден социум да са и най- високо социално интелигентни... ;))

По принцип. освен, че в това, което си изпляскал, липсва елементарна логика :) Но да, всички са маскари, ти си умен, живей и дишай!:)

Екото е новият комунизъм, факт. Ако бяха родени преди век, днешните закапачени еколози биха били също толкова закапачени комуняки.

Статията е на интересна тема, но е доста разхвърлена и разпокъсана. Имам чувството, че е преведена от по- дълга статия, като произволни изречения и пасажи са били съкратени, та се е получила настоящата.

Огромни пожари в Амазонка и Русия. Никой не каза че са причина за глобално затопляне и запрашване. Явно само автомобилите и печки на дърва са виновни. Сякаш пожарите не горят дърва .

Не сте прав. Я посмейте да напишете нещо срещу....алтернативнополовоориентираните?) Свобода, ама друг път.

Животновъдството отделя ДВОЙНО повече вредни емисии за Планетата от транспорта. Грета е ВЕГАН, хайде сега и лицемерния джУрналист и четящите мършояди тук да станат и те ВЕГАНИ.

Иначе ми допада как платените парцали реагираха и започнаха да пускат поръчкови пропагандни статиики за простолюдието. Как се насъсква масата срещу "чудовищата" вегани и зелени. Чудовища са защото им пука за Земята. Обаче справедливоста винаги побеждава. „Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.” Махатма Ганди

Ми не, не е двойно. колкото транспорта е. И то за говеда, кози и овци. Прасетата отделят по-малко. А това, че Грета е веган не означава, че е ОК да се прави на морална, докато използва транспорт, отделящ 6 пъти повече въглероден двуокис. Просто е лицемерно. както казва журналистът.

Колко сте жалки всички дребни душици. Малката Грета има силите и волята да стане веган, да живее максимално еко и да вдъхнови своето поколение за промяна и нов начин на живот това обаче веднага събуди вълна от злоба, агресия и бяс към нея от малките хорица. Естествено колко му трябва на стадото. Важното е да се появи някой добър и различен после идват разни с ... интересни фамилии като този "журналист" лова на вещици започва.