Кравите нанасяли по-голяма вреда на екологията от автомобилите

Твърдението е на вицепрезидента на голяма международна петролна компания

Обратно в новината

Коментари - Кравите нанасяли по-голяма вреда на екологията от автомобилите | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имал Е предвид САЩ, нали? Те там са кравите и краварите.

Що трябва да пиша под всяка новина на Дира-а? Ми щото пишат глупости и трябва човек да мисли преди да пише! Та на пишещите новината искам да поставя една задачка : Колко кубични метра са 20 килограма метан? Пък вие сметнете възможно ли е през една крава да мине толкова газ за посоченото време.

След прасетата дойде времето и на кравите!

Метанът като екологичен фактор с парников ефект действително някак остава в сянката на въглеродния двуокис. А ефектът му е над 20 пъти по-злокачествен. Причината за затъмнението е намесата на политиката в експертния разговор. Гретито също повече вреди, отколкото помага. Като цяло хората не са наясно кои са парниковите фактори и каква е тяхната тежест. Друго което силно се изкривява е съотношението антропогенни и естествени причини за парниковите ефекти. Кравите влияят, но повече влияят истински гейзери на метан като блатата, все повече разширяващи обхвата си в Сибир, Южен Судан и други места. По този въпрос не бива да се говори политически, както и за холерата, например, не бива.

Това се знае от десет години.

В Естония кравите ги били обложили с данък. Метана е необходим на кравите при храносмилането. И никакви 20 кг не отделят ,а няколко грама. Учените са установили ,че ако в храната на кравите се включи дневно по 1 хапче рибено масло метана отделен от кравите значително намалява. Освен това търговското наименование на природният газ е метан, който се състои от 90%от наситения въглеводород.. САЩ масово използват природен газ, значи са големи замърсители. .В света няма нито едно научно доказателство ,че въглеродният диоксид влияе за повишаването на температурата. Всеки човек ,всяко животно издишват СО2,а растенията ,дърветата се хранят със СО2и отделят кислород. Тези неща ги учи всеки един ученик. Да залесяват планетата с растения и гори а не да дрънкат глупости . Както е казал Айнщайн, човешката глупост е безкрайна.

един детайл - метанът се окислява до вода и въглероден диоксид след време, а въглеродният диоксид е сравнително инертен газ, който има склонност да се трупа ако не се оползотвори от растителните организми, между другото унищожавани безмилостно от горски сечи и океански замърсявания

Чак сега благодарение на медиите разбрах, защо динозаврите се измрели! Ами от пърдене! Сега трябва някой "учен" да сметне колко на ден газове са излизали от един динозавър...

динозавъра та директно в листата на папратите ....

Нека се доверим на цифрите: По света има около 800 милиона автомобили при пробег 15 хиляди км/год тези коли общо изразходват 1милиард тона гориво. Така замърсяването от автомобили с СО₂ е 3,2 млрд тона. Всеки един от нас, тези 7,7 милиарда човеци, ежечасно издишва около 20 литра СО₂. За една година това прави 2,7 млрд тона. Всички бозайници с белодробно дишане отделят СО₂. В света има 1,4 млрд говеда, 1 млрд овце и кози, 0,8 млрд свине, Като добавим коне, магарета, дивите и морски животни като маймуни, камили, котки, вълци, китове, делфини, слонове и т.н. общото количество СО₂ е 2,8 млрд тона/год. Метана се произвеждат при преработката на растителните маси от тревопасните животни, в тяхната търбухна храносмилателна система. Газа метан има 25 пъти по-голямо екологично вредно влияние от СО₂, а една крава дневно отделя чрез уригване от 500 до 700 литра метан. Само от домашните крави, овце и кози се отделя метан с еквивалент за 5,8 млрд тона СО₂. А колко е от дивите животни? Поне още толкова. Моля да няма невежи оценки за уригването -то е научен факт

Имайте доверие в природата, не можем да знаем всичко. Човек отговаря за това, което той е направил/ създал чреа знанието си, а не за даденостите на земята. Иначе, ако станем вегетарианци - тогава и ние можем да отделяме повече метан чрез оригване.

Кравите или Краварите!?!

Краварите де.

Под въпрос е дали той лъже или казва истината за отделеното количество метан на ден...

Тогава мюсюлманите да започват да ядат само свинско.

Мюсюлманите ядат основно овче и козе месо.

Уви, това е истината!

Смях в залата,тогава колко замърсява човека когато се изпуска?То може по малко да е ,но колко хора сме ?

Не знам колко точно крави имаме, но по 20 литра метан на всяка защо ще внасяме газ от чужбина. Направо да го събираме и да го вкарваме в тръбите. Ако трябва и да го втечняваме.)))

Може и на нас да сложим по един колектор,да събира метана.

Това се знае от години. И макдоналд помага.

Лукойл да измисли технология за по-качествена нафта, а не да говорят врели некипели за крави и коне. Тъпи руснаци

На батката са му сбъркани числата, да не говорим че и понятие си няма от химия. Което е доказателство за нивото на руското образование. Все пак е милиардер човека.

скоро на лекар и да не си пиеш хапчетата.Няма кой да повярва на тая глупост.Ексрементите на кравите са тор за земята и няма как да тровят въздуха като бензиновите пари.

Глупости говори тоя богаташ. Заради пари какви ли не глупости се измислят и разпространяват медийно. Не вярвайте на такива препоръчители, разумната природа си припознава своето и отхвърля чуждото.

Най-опасно е когато се дава гласност на неграмотни милиардери като този мужик, бълващ единствено тонове глупости, а пърдящото стадо го аплодира.

Кравите отделят метан, а не СО2.... Това са различни вещества... Само второто предизвиква парников ефект

Глупости, метанът също е парников газ и то няколко пъти по-силен от въглеродния двуокис. Само количеството което споменават в идиотско - 20кг метан са ужасно много, тая крава трябва цял ден да пърди. Сигурно са 20 литра. 20 кила метан са над 30 м3.

Прав е човекът. Преди доста време пуснаха снимки от Космоса с анализ на отделяния метан. Най-наситено беше над Тексас именно заради отделяния при говедовъдствето метан.

Тая тъпотия се цитира вече над 30 Години. Поредното долазателство колоонжълти са дир

Писна ми с това глобално затопляне. Циклите на Земята са ледникови периоди и между ледникови такива. Земята си има механизми за изчистване на СО2 и колкото повече е концентрацията, толкова по-интензивно е изветрянето му. Освен газовете в атмосферата, влияние има интензитета на Слънцето, земната орбита и една камара други, но не и човека, кравите и каквото и да е. Това, че се тровим е друг въпрос. Въртят, сучат и търсят начин за нов рестарт, но не им стиска за трета световна, че не се знае кой и как.

Не забравайте, че нивото на океана се вдига! Не купувайте имоти на брега! ОПАСНО!

Комунистическо ционистическата мафия иска тотален контрол над хората. За целта основното е премахването на способността на хората да се изхранват с естествени продукти. Всичко искат да е спекула и синтетично. Или поне от огромни контролирани от шепа хора комплекси. Икономически и счетоводни разчети вместо животновъди и земеделски опит. Постепенно всички стават зависими от 4-5 корпорации . А после няколко "умни" глави решават , че вековните традиции са опасни. Понеже само шепа хора контролират вековните практики по изхранването , а те са печалбари , бързо ще " превключат' на новите открития. А свободните хора или да мрат или да доизживяване.

Тъй като в Русия последните години има огромни субсиидии за увеличаване на кравешката популация, Русия полага огромни усилия за унищожаване на екологията.

А във ФАЩ Ибез друго кравите самвече прекалено и най много те замърсяват света.

zaho47

Чак сега разбрах защо в София въздухът е замърсен. По улиците крава след крава водени от банкянския бик!

Онези 240 пърдялника в парламента колко са вредни ?

Ми порете ги тез крави щом са вредни, бе !

Следващата статия от този род каква ще е? "Не яжте боб!"?

Какво чудно в това за кравичките? Казва го човек от петролна компания. Да не искате да каже - моят петрол е вреден.

Африканска чума по кравите!!!!!!!!!!!!

На мен лично кравата е симпатично и безобидно същество,на което трябва да сме благодарни!

В България най- голямата вреда идва от простаците, малки и големи.

Е как така 20 килограма метан на ден?Не е ли много за една крава?Все пак е газ...

Всяка крава- с катализатор!

Нещо не се връзва. Мисля си за огромните стада бизони, които са населявали американският континент. Стадата с антилопи и зебри в Африка, които днес са намалели до минимум. Всъщност аналогична е картината и в Европа и Азия. Изобщо с всички животни. Човекът се е погрижил всичко от животинският свят да се сведе до минимум. И се питам, когато на земята е изобилствало от всичко в животинският свят, а ние още сме чукали камък в камък, за да ни светне в пещерите, тогава къде е бил този проблем. Да сте чували бизон, зубър, мамут, кон или каквато и да е друга твар да е отделяла озонов облак? Аз не съм. И мас се чудим на какво/ на кого да прехвърлим вината, за дето сме такива. Защо нищо й нямаше на земята и нямаше проблем животните да си попръцкват в атмосферата, преди да изсечем горите, преди да пуснем стотици милиони автомобили по повърхността й, преди да забием жила по нея със сонди, смучещи нефт и газ, преди да напълним моретата със смрад, боклуци и химикали от които цели екосистеми изчезнаха или са на ръба на оцеляването; преди да напълним небето с хиляди самолети с огромни реактивни двигатели, преди да построим безброй ВЕЦпове, ТЕЦове и АЕЦове, заради които днес земята свети със собствена светлина и излъчва изкуствено произведена температура. За последното много малко се мисли. Сложете си ръката на външното тяло на климатика при лятна жега. Как е? Важното е кутийката ни да е хладно, чак да настръхваме, нали? Отвън, майната му, да не съм навън в тази жега. Знаете ли колко климатика са произведени и монтирани през последните 10 години. Ще се уплашите. Изобщо няма да ви е до това, колко пръцкала една крава.

Преди 100-тина години са обработвали земята с рало и волове. Почти всяко домакинство е имало такива животни осигуряващи прехраната им. И как не се е стигнало до екологична катастрофа ? Ти да видиш и друго - В момента най предпочитаната тор е именно от тези животни, а не изкуствените торове. Това може да ви го потвърди всеки който се занимава истински със земеделие. Изкуствените торове се ползват поради други причини. От даскала ми по биология съм запомнил само едно нещо - биологично равновесие в природата !!! Какво значи това ли !?

Най много крави отглеждат в САЩ!Ние българите си отглеждаме бандити,крадци и мошенници от всякакъв вид и калибър за който си помислите!

И формирайте се малко. Не са САЩ номер 1 Глупостите идете и другаде си ги пишете

Неслучайно на половината планета се счита, че кравата е свещено животно, защото там хората знаят от векове, че от кравите зависи живота на земята. Напънат ли се повече и край със Земята.

ако продължаваме в този ред на мисли,редно е да ка ем,че най голяма вреда на планетата Земя нанасяме ние хората!

Колко крави останаха у нас,петролен бос твърди .Колите са най много и най много замърсяват.А колко боклуци се изгарят у нас ,а ноКОЙ не знае.Шизо в изобилие,но лошото ,че ние сме ,,мълчанието на агнетата,,

Браво улучи точно десятката. Нашата прекрасна все още планета не може да осигури на 7 милиарда човеци коли, климатици, храна и чисти води, почви и въздух. Единственото разумно решение е да се редуцира броя на човеците до един милиард и то без отлагане като се спазва условието всяка жена да има право да роди един единствен път. Това разбира се няма да се приеме от което следва че планетата ще променя условията ни за живот така че редукцията да стане по гадния начин - с замърсени води, въздух, суши наводнения урагани като изтънее и земната кора и активна вулканична дейност. Така че все още имаме няколко години да спрем този фетиширан разтеж ако искаме да ни има . и това се отнася и за бели черни жълти богати бедни умни и тъпи.

Неееее отнася само за тъпите , най вече тези дето пишат глупости в дира

Кравата-враг номер едно на демокрацията.

Статия от идEоти за идEоти.

Кравите са най-изстрадалите същества на планетата. Не стига, че ги отглеждат затворени, отделят малките им от тях, биват доени от роботи, свеждат съществуването им единствено до това да дават мляко и да бъдат превърнати в храна... а накрая ги обвиняват за глобалното затопляне.

И когато искат да обидят някоя жена и казват че е крава.

Всички домашни животни отглеждани във ферми са изстрадали. Трудно е да се каже кои са най-изстрадали. Норките отглеждани във ферми заради кожата им не са на по-добро дередже. Или кокошките отглеждани в клетки заради яйцата, които снасят. Или свинете-майки, които се заплождат няколко пъти годишно и прекарват краткият си няколкогодишен живот лежейки в един тесен бокс и раждайки прасенца. Индустриалното отглеждане на домашни животни е нещо ужасно - антиприродно и антихуманно. Животните би трябвало да се отглеждат на свобода, както е било преди 100 години, а не да се натикват с десетки хиляди в някакви бетонни ферми.