Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Това сочи доклад на американски учени от Националното управление на САЩ за океаните и атмосферата

Обратно в новината

Коментари - Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Температурния тренд май се обърна, ало стига с дезинформацията?

О, я стига! Тази година на село дори не минаха градусите 30. Мисля само един ден беше 31С, иначе беше 29 най-виската температура. През изминалите години редовно достигаше 35, най-високата, която сме измервали, беше 39. И не знам защо трябва да сеете паника. Климътът винаги е бил динамичен и винаги ще бъде динамичен. И най-вече - той изобщо не зависи от човешката дейност. Май някои хора си мислят, че човекът е едва ли не Господ и може да премести земята, като скочи веднъж. За ваш късмет ние можем само да унищожим хабитата си, но не и планетата - тя ще продължи да съществува, дори след като се самоунищожим. Между другото, през 15-16 век са отглеждали лозя и са правили вино във Великобритания - сега там е твърде студено за това... така че айде - посмали малко, манго... нека бъдем реалисти и да се грижим за хабитата си, планетата сама се грижи за себе си.

бабиното то ваше село не изчерпва целия свят климата е динамичен - да, но през последните 20 г, 14 от тях поставиха рекорд за най-гореща измервана до тогава. това би трябвало да значи нещо според мен. ти как мислиш? не се замозалъгвай, всяко действие си има последствия. включително всички действия които човечеството прави. колко на нас ще ни харесат последствията е съвсем отделен въпрос. сортове грозде бол, да повечето предпочитат топло но не всички. ще ме прощаваш но и днес се гледа грозде във Великобритания и се прави вино. към момента по официалната им статистика имат около 400 винарни, на територията на UK работещи със собствено грозде произведено в UK. има един сорт в Германия който се бере зимъска на минусови температури, но тебе кво те вълнува щом не е жега значи няма вино.

Има особена порода глупаци. Мислят се за умни. Какво казваш от 20г 14и това значи нещо. За последните 5 секунди 2 пъти се почесах. Откак провеждам нУчни наблюдения 3мин досега не съм се чесал.Налага се научният извод че при тия чесателни навици ще си пробив черепа и ще умра.Сега сериозно - човешката дейност Изобщо не е фактор. Въглеродните емисии за които ви набиват. ВИЖ Гугъл. Цялото съдържание на СО2 в атмосферата е под 0,4%.Това увеличение за наблюдавания период е под 0,05%.Който има акъл ще си прави изводите сам. Но полирани мозъци да учат интелегентни хора на ум и разум това ми идва в повече.

око, проследи динамиката на нощните (минимални) температури, тъкмо там ще видиш признаците на затоплянето. Прекалено високи са. И не го карай по усет, а по специализирани уреди, както правят учените. Никой не го интересуват твоите предвзети субективни усещания!

Националното управление на САЩ за океаните и атмосферата.... Да знаете кой ви събира данък "затопляне".

Като изключим август и после, лятото тук бе едно от най-студените и дъждовни. Сега не е валяло от отдавна. Но преди включително юли месец валя понякога по 3 пъти на ден. На Рила валяло и сняг през юли.

Земята е на 4,5 милиарда години и е видяла доста катаклизми. Измервания се правят от 100 години. Е, и

това звучи като цял живот съм нямал проблеми, вчера си счупих ръката, но това е от един ден на фона на 50 г значи не трябва да ме боли. пп. най-старият непрекъсван архив на климатични замервания е от 17 век. има множество други по-стари, които са били прекъсвани. в общи линии с някои прекъсвания има климатични сведения горе-долу от римско време насам. Отговора на твоето "Е, и" е работиш с каквото имаш.

Удивително съвпадение - точно пред седмица преди срещата в ООН по климата.

се променя непрекъснато от милиони години!Лошото е, че нашите желания за климата не съвпадат с природните закони на Земята!!!А Тя е по .могъща от нас!

Но над природните закони е Господ Исус Христос, защото е техен Създател.