17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"не може да бъде представян като резултат от предизвиканите от човека промени в климата" - няма как на черното да кажеш бяло, да продължаваш да тръбиш, че имало "глобално" затопляне, а пък тая година имахме сняг в началото на април - не помня кога за последен път е имало такава дълга и студена зима. Ама те смениха плочата, и вече не говорят за "глобално затопляне", а за "климатични промени". Ако "еколозите" започнат да говорят за "глобално замърсяване", не виждам кой би могъл да го оспори, то е очевидно и вървим към глобална катастрофа, но не - на тях са им по важни емисиите от въглероден двуокис. За който и децата знаят, че е жизнено необходим на дърветата, но вместо да говорим за залесяване, говорим за изкуствено отгледано месо.

Всеки път като чета за човешкия принос за глобалното затопляне се сещам за баснята за слона и мравката, която стъпила на скърцащия под теглото му мост и си рекла "Ето на, цял мост разклатих, а казват, че съм малка" Та и ние така. Отричаме цикличността в природата, за да напълним джобовете на обичайните мерзавци.

Хем "той не може да бъде представян като резултат от предизвиканите от човека промени в климата" Но "въпреки това А68 показва и процесите, чрез които затоплянето може да унищожи ледените структури" Ете това е женска логика.

Антарктида е открита от руски мореплаватели.

е, какво пишете минуси - Фадей Белингсхаузен и Михаил Лазарев, 1820. необразовани неграмотници....

необразован човек и човек с ниска обща култура. Трябва ли да ти се обяснява или ще се сетиш сам?

тъй си е! а самата россия е основана от иван грозни през 1547г!

Реално глобално затопляне. Още по-лошо - "борбата" с глобалното затопляне, която ще ни наложат, като гледам как се борят с коронавируса....

Айсбергът се е откъснал от АнтарктиДа, т. е. от континента, покрит с лед и е започнал да се движи бавно в АнтарктиКа... Тънка подробност, но доста важна. Не я научихте тази география....

Имам 2 коли, една малка за в града и една голяма за път. Инак ако всеки се качи като краварите САМ на 8 цилиндъра и петрола ще свърши а и газовете няма да станат по малко.

...А68 е продукт на много естествен процес... Моля редакцията, или някой друг интелигентен човек да разясни за недоразбралите, какви са разликите и приликите между МНОГО и МАЛКО естествените процеси.

How dare you!

How dare you to dare? :-))) Greta Dummberg

то навън е такава жега. вместо великден ще идва коледа. ама явно това е от глобалното затопляне

критиците на теорията за глобалното затопляне как точно се проявява този процес. Не знам дали от мързел, дали от пълно отричане или от двете заедно така и не се хванахте да прочетете 10 реда по темата, че поне да не ставате смешни с доводите си, като критикувате нещо за което нямате грам понятие какво представлява. Предполагам, че сигурно в уикипедията е обяснено накратко. Поне там прочетете, за да знаете какво точно критикувате и да не пишете глупости, че като е студено някъде си по света това е доказателство, че няма глобално затопляне.

Уж има гравитация ,а айберга не потъва ? Или няма гравитация ?

Уж има мозък, ама не работи. Ледът е по лек от водата.

Чети бе ....това се учи още в 5-6 клас....водата е едно от малките вещества с 4 агрегатни състояния....газобразно течно твърдо и сняг...когато е в твърдо състояние е по леко от това в течно състояния...има гравитация ама има и архимедова сила.....той и контейноровоза тежи хиляди тонове ама не потъва.

www.youtube.com/watch?v=EP8OV54efNk

УАУ, ТОВА СИГУРНО ОЗНАЧАВА ДА ИЗСКАЧАМЕ ОТ ДЖОБОВЕТЕ И ДА СЕ ВРЪЩАМЕ В ПЕЩЕРИТЕ, НАЛИ, ГРЕТА ?

Мумиите от НПО-тата ще ви заливат с подобни "новини", докато не ви се набие в мозъка колко е "естествено" бизнесите да плащат кредити за въглеродни емисии, а населението еко данък. А те ще издават билетчетата за кредити за емисии и ще си ги търгуват на Фондовите Борси!

харесва това

Той се разпадна друг ще се образува,голяма работа