17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха наздраве!

В Конго ли? Нищо... тъкмо джунглата ще расте по-бързо!

Оставал с векове....ами него го има от милиони години в атмосферата...тъпа статия...все пак со2 е необходим за растенията и за живота в океана...и какво ще рече остава с векове....дори и хората да спрат дейност со2 ще се отделя и поглъша от биосферата...и някой написал че горите имали значение да имат но за производството на кислород не толкова за поглъщане на со2 най големия консуматор на со2 са океаните

Вие изсичайте горите, бумкайте тецове и изсмуквайте земята за ресурси за да праите пари, а после скимтете.

Свръх производство, свръх потребление, свръх печалби - там някъде се крие проблема май. Туй с въглеродните емисии е за отклоняване вниманието от истинските проблеми и за правене на пари!!!

За момента нито можем да свалим средната температура на земята , нито да я повишим дори с 1 градус и вместо да ни занимават с тази простотия въглеродни емисии и някой да прави пари от тях, по добре да се заговори на същия висок тон за пластмасата в морето и океана и замърсяването с други химикали, който са вредни!!! Не ни занимавайте с пръднята на кравите, а примерно със свръх производството на пластмасови боклуци в Китай, които не могат да се ползват и 1 час и се трошат.

За всичко съм съгласен само не и за трошенето. Просто навсякъде качествените неща струват пари.

Не отричам , че има качествени неща, но аз говоря за всичко по един лев примерно :)

Защо е тази манипулация със снимката на изсъхналото дърво? Растенията всъщност ОБИЧАТ въглеродния диоксид. Те го използват, за да си правят въглехидрати и изхвърлят в атмосферата като страничен отпадък точно кислорода, който е нужен на всички живи организми. Това нещо се нарича фотосинтеза. Ако има повече въглероден диоксид в атмосферата, растенията всъщност ще бъдат доста зелени, не изсъхнали.

Някой пак не е внимавал в час. За въглехидрати при фотосинтезата трябва и вода. Без вода няма зелено.

Че какво и е на водата и къде се говори за вода в статията? Иначе има научни изследвания, показващи, че Земята е придобила с поне 30% повече листна маса, отколкото преди 50 години.

Според мен проблема може частично за се реши чрез кампании по залесяване по целия свят, всяка държава. Видовете дървета ще се определят в зависимост от местния климат и почви. Държавите могат да подпомогнат процеса чрез субсидии. Например България макар и малка на фона на света, може да забележите, че има доста неизползваеми терени които приличат на пасища, но определено не са такива. Тези терени са осеяни с храсталаци. Ако бъдат залесени ще са от много по-голяма полза отколкото в момента. Държавата в случая може да субсидира производството на посадъчен материал - млади дръвчета. Всеки собственик на подобен терен ще може много евтино да го залеси и естествено след време да има дървета за рязане, материал. Вида на дърветат за всеки терен може да се определи от съответната държавна служба по горите в зависимост от конкретните условия. Разбира се това "определяне" да е само с препоръчителен характер за да се избегнат злоупотреби. Собственика ще решава точния вид на дърветата които да засади.

това е добре! растенията ше има какво да консумират, за да ни произвеждат кислород!

Ау, какво страшно число, цели 417 части на милион. Иначе казано, 0.0417% от атмосферата. Направо го пишете в части на милиард, че да е по-внушително. 417 000 ppb! Ужас неземен.

Като не е страшно да ти боднем разтворче с 417ppm ботулин? Навитак ли си?

Не разбрах какво общо има ботулинът. Бих пил газирана вода :P

Някога в България му викахме ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС(СО2)

Това "някога" е било преди втората половина на 80-те? защото тогава започва да се ползва новата номенклатура на химичните елементи. Но нека истината не те спира да издигаш лозунга, че каквото и да си говорим, по бай Тошово време оксиди нямаше! :)

Каква драма драги зрители. Каква футболна драма! Поредната в главите на зотоолистите.

Ма разбира се, тези, дето не могат да дишат въглероден диоксид са гейове! :)